YAŞAM

Gâvur Mahallesi’ne rekor ziyaretçi

Ahmet Güneştekin’in 3 Kasım’da İzmir Kültürpark’ta açılan Gâvur Mahallesi sergisine gelen günlük ortalama 10 bin ziyaretçi sayısı ilk ayda 300 bini geçti.

Gâvur Mahallesi’ne rekor ziyaretçi
14-12-2022 08:15
13-12-2022 18:38
Google News

Güneştekin Vakfı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen ve 5 Mart’a kadar açık kalacak serginin 1,5 milyon ziyaretçiye ulaşması bekleniyor.

EN ÇOK ZİYARET EDİLEN SERGİLERİNDEN BİRİ OLDU

Dünyadaki güncel sanat sergilerinin izlenme oranlarının oldukça üzerinde olan Gavur Mahallesi, benzersiz bir fenomen sunuyor. Başta küresel sanat fuarları, bienaller ve müzeler olmak üzere birçok kültür ve sanat kurumunun ulaşamadığı bu istatistiksel durum, sergiye gösterilen bu yoğun ilgi, sanatın izleyiciye ulaşması bağlamında dar ve kapalı bir sistemden uzaklaşıldığını gösteriyor. Seçkin kültür sanat çevreleri ve yönetimler tarafından çok tartışılan ve eleştirilen sanatçının Diyarbakır’daki Hafıza Odası sergisi de açılışının ardından sanatseverlerden yoğun ilgi görmüştü. Serginin açık olduğu dönemde hafta içi 7-8 bin, hafta sonu 14-16 bin ziyaretçi alarak, sanatçının o güne kadar en çok ziyaret edilen sergilerinden biri oldu. İzleyicinin Güneştekin’in sanatsal üretimlerine tepkisi, kültür ve sanatın kurumsal yapılarına sıkı sıkıya bağlı olan seçkinci ve dışlayıcı politikaları sarsma potansiyeli taşıyor. Bu yönüyle Gâvur Mahallesi kendini başlangıç noktası olarak gören tarih yazımlarını sarsan ve hafıza çalışmalarında başka bir tarih bilinci oluşturmaya yönelen önemli bir adımı oluşturuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Mayıs 2024 e-gazete