GÜNDEM

“GAZETE KAPATMALAR HUKUKİ DEĞİLDİR”

Önceki gün ilçe başkanlık binalarının açılışına katılmak üzere ilimize gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “darbe girişimi sonrası gazete, TV ve radyo kanallarının kapatılmasının hiç bir hukuki dayanağının olmadığını’ belirterek, ‘böylelikle basının baskı altına alındığını’ ifade etti.

“GAZETE KAPATMALAR HUKUKİ DEĞİLDİR”
08-04-2021 16:40
Google News


HİÇBİR SORUŞTURMA, KOVUŞTURMA YOKKEN KAPATILDILAR!
Açılışlar sonrası Mezopotamya Hotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında Babacan gazetecilerin sorusu üzerine; KHK ile haksız yere kapatılan gazete televizyon ve radyo kanallarının durumuna ilişkin açıklama yaptı. Darbe bahane edilerek gazetelerin kapatılmasının hukukla bir ilişkisi olmadığını belirten Babacan, yurt genelinde 400’e yakın basın ve yayın kuruluşunun kapatıldığını hatırlatarak; “ortada hiçbir iddianame ve soruşturma olmaksızın basın ve yayın kuruluşlarının kapatılmasının büyük bir mağduriyet ve haksızlık yarattığını”  aktardı. Babacan, basının bu tür baskılarla kontrol altında tutulmaya çalışıldığını da” ayrıca kaydetti.

“GAZETELERİN KAPALI KALMASI BÜYÜK HAKSIZLIK”
“Gazete ve TV kanallarının Türkiye’de özgür yayın yapamadığını da ifade eden Babacan; “haksız yere kapatılan yayın kuruluşlarının bugüne kadar kapalı kalması da daha büyük bir haksızlık, gazete ve yayın kuruluşlarının biran önce açılması herkesin temennisi, bu konuda gereken tüm çalışmalar kısa sürede başlamalıdır. Basın hür olmadıkça ülkemizde gerçek anlamda demokrasiden söz etmek mümkün değildir.’ Dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete