GÜNDEM

GAZETECİLER, GÜNEYDOĞU İLE KARADENİZ ARASINDA KÖPRÜ KURDU...

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin (TGC) yürüttüğü ‘Basın Mensupları Gönül Elçisi’ projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden 30 gazeteci, Trabzon'u gezdi.

GAZETECİLER, GÜNEYDOĞU İLE KARADENİZ ARASINDA KÖPRÜ KURDU...
11-02-2018 00:38
Google News

Batman Çalışan Gazeteciler Derneği de proje kapsamında Karadeniz’e gitti.PROGRAMA, BÖLGE İLLERİNDEN GAZETECİLER KATILDI
TGC Başkanı Yusuf Turgut ve yönetim kurulu üyelerince karşılanan gazeteciler, TGC'yi ziyaret etti. Toplantıda Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Batman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercan Atay, Siirt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Durak, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Mustafa Yücekaya, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Halit Solhan ile gazeteciler ve proje koordinatörü Ahmet Külekçi de yer aldı.
ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR


TGC Başkanı Turgut, Cemiyet başkanları ile ortak düzenledikleri basın toplantısında, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun gazetecilere ağır sorumluluklar yüklediğini söyledi.
Bir şeyin bilinmesi gerektiğini belirten Başkan Turgut, "İnançlar da etnik köken de ayrıştırıcı bir işleve sahip olamaz. Anadolu toprakları bin yıldır her etnik kökene, inanca, mezhep ve meşrebe kucak açmış, onları beslemiş, nesilden nesile aktarmıştır. Milli mücadelede birlikte hareket ettik, kader birliği yaptık. Türkiye'de artık değişen dünya konjonktürü, düşünce ve hedefler, geçmişte sergilenen yanlışlardan ders alındığını gözler önüne sermiştir." dedi.
Konuyla ilgili ortak basın açıklaması yapılarak, birlik ve beraberlik duygularına dikkat çekildi.
PLAKET TAKDİMİ YAPILDI


İçişleri Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında Trabzon ve Rize’ye giden gazeteciler, TGC Başkanı Turgut ve Proje Koordinatörü Ahmet Kürekçi’ye teşekkür plaketi takdim ederken, Güneydoğu Federasyonu Gazetecilerine de günün anısına plaket takdimi yapıldı.

KARADENİZ İLLERİNİ GEZDİLER
Trabzon ve Rize Vali ve Belediye Başkanlarının yanı sıra Kaymakamlar tarafından da ağırlanan gazeteciler, Uzungöl, Ayder Yaylası ve Hemşin Yaylasını gezdi, yöresel yemekleri tatma fırsatı buldu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete