GÜNDEM

Gazeteciler günü kutlanıyor...

Batman'da Gazeteciler günü kutlanıyor...

Gazeteciler günü kutlanıyor...
10-01-2023 10:10
10-01-2023 14:50
BATMAN
Google News

“Gücünü halktan alan meslek...”

Vali Ekrem Canalp,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Vali Canalp, yazılı mesajında “Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapmaları, toplumu doğru bilgilendirmeleri, elde ettikleri haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Gerçekleştirilen özverili çalışmaların ve elde edilen başarıların geniş kitlelere ulaştırılmasında, ilimizin ilgi merkezi ve odak noktası haline getirilmesinde basınımızın büyük gayretleri ve olumlu katkıları hepimizin malumudur. Şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel yönden gelişmesine katkı sağlayan siz değerli basın mensuplarımızın üstlenmiş olduğu sorumluluk, fedakârlık ve emek bizler açısından çok değerlidir.  Bu sebeple tüm basın mensuplarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Vali’den idarecilere övgü;

“Mesai gözetmeden çalışıyorlar”

Vali Ekrem Canalp, 10 Ocak İdareciler Günü’nü kutladı.

Vali Canalp, yazılı mesajında “Vatandaşlarımızın taleplerini ve ihtiyaçlarını devlet adına tespit edip, bunları karşılamak, memleketimizin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesi için zaman ve mekân mefhumu gözetmeden çalışan Mülki İdare Amirlerimiz, devleti temsil sıfatıyla vatandaşlarımızın esenliği, can ve mal güvenliği için her türlü tedbiri alan, vatandaşlarımıza efendilik değil, hizmetkâr olma anlayışıyla İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın ilkesini rehber edinmiş kendilerini vatanına ve milletine adayan, vatandaşına var gücüyle hizmet eden kişilerdir” dedi. 

   

“Gazetecilerin destekçisiyiz”

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mustafa Yıldız, 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlarken, zor çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğin savundu.

Yıldız “Saadet Partisi olarak yalnızca 10 Ocak değil her gün çalışan gazetecilerin hatırlanmasını istiyoruz. Zor şartlarda çalışan çıkarılan kanun ve yasalarla çalışma alanları daraltılan gazeteci emekçi kardeşlerimizin yalnızca bir gün değil her gün yanlarındayız. Gazeteci kardeşlerimiz çok zor şartlar altında çalışıyor. Bu zor şartların iyileştirilmesini istiyoruz. Sarı Basın Kartlarının Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmasını doğru bulmuyoruz. Gazetecilerin sarı basın kartlarının meslek kuruluşları tarafından verilmesi taraftarıyız. Türkiye'de görev yaparken siyasi baskılarla, sansürle ve işsizlikle mücadele eden gazetecilerin her zaman yanında ve destekçileriyiz” dedi. (Saadet Partisi Basın)

 

“Toplumun sesi, gazeteciler…”

Batman Hak-İş ve Hizmet-İş İl Başkanı Bünyamin Söğüt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Söğüt “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen, zor şartlarda yapılan, toplumun bilgilendirmesi noktasında oldukça önemli bir meslektir ve demokrasinin temel taşlarından biridir. Toplumsal sorunları büyük bir özveriyle kamuoyunun gündemine getiren gazetecilerin ulusal ve özellikle de yerel basında kayıt dışı çalıştırılmasını, düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına mahkum edilmesini maalesef üzüntüyle karşılıyoruz. Tüm basın emekçilerini, konfederasyonumuz bünyesinde bulunan Medya-İş Sendikası çatısı altında örgütlenmeye ve haklarını aramaya davet ediyoruz” dedi. (Hak İş Basın)

 

“Gazetecilik, zor görev…”

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Özdemir, mesajında “Kamuoyunun bilgilendirilmesi, toplumsal farkındalığın artması süreçlerinde bugüne kadar önemli bir görev üstlenmiş olan fedakârlık, sorumluluk ve özveri isteyen son derece önemli bir mesleği icra etmektedirler. Basın çalışanlarımızın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meslek ilkelerini dikkate alarak, kamuoyunu hızlı, tarafsız ve doğru bir şekilde bilgilendirme görevini en güzel şekilde yapacağına inancım tamdır. Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk esaslarına bağlı bir şekilde yerine getiren tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. (AK Parti Basın)

 

“Gazeteciler, toplumun rehberi”

Hüda Par Batman İl Başkanı Davut Şahin, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Şahin, lazımı mesajında “İçinde bulunduğumuz zaman diliminde, gelişen olayların gündeme taşınmasının ve insanların en doğru şekilde bilgilendirilmesinin ne kadar mühim olduğu inkâr edilemez bir gerçektir. Basın mensupları, meslekleri icabıyla yazdıkları yazılar ve yaptıkları haberler ile toplumu doğru veyahut yanlış yönlendirebilecek imkâna sahip insanlardır. Olayları adalet perspektifiyle değerlendirmek, sorumlu gazetecilik anlayışıyla hareket etmek ve ahlakî değerleri her şeyin üstünde tutmak, basın mensuplarının meslek hayatlarında vazgeçilmez ilkeleri olmalıdır” dedi. (Hüda Par Basın)

 

“BİK, 62 yıldır görevde…”

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Genel Müdür Erkılınç, mesajında “62 yıldır Türk basınına destekleri ile güç veren Basın İlan Kurumu, görev, yetki ve sorumlulukları çerçevesinde Türkiye Yüzyılı’nda da katkılarını artırarak sürdürme kararlılığındadır. Büyüyen ailemizle birlikte, geçmişten bugüne taşıdığımız tecrübeyi çağın getirdikleri karşısında doğru pozisyon alarak hep birlikte geleceğe taşıyacağız. Basın ahlak esaslarından, demokrasi ve ifade özgürlüğünden taviz vermeden doğru ve objektif bilgiyi kamuoyuna ulaştıran yayınları desteklemeyi sürdürürken, mesleki beceri ve kültürümüzü her geçen gün geliştirerek toplumsal görevimizi koruyacağız” dedi. (Gülsüm Erdem)

 

“Gazeteciler, toplumun menfaati için..”

ASKON Batman Şube Başkanı M. Selman Nasıroğlu, 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Nasıroğlu, mesajında “Doğru bilginin aktarılması ve halkın menfaatinin korunması ilkesinden ayrılmayan, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden, bir fotoğraf karesi için saatlerce en doğru anı bekleyen, bir satır haberle birçok hayata umut olabileceği gerçeğini unutmadan çalışan değerli gazetecilerin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü kutluyoruz” dedi. 

“Gazeteciler değer görmeli”

Dünya Toplumsal Uyuşturucuyla Mücadele ve Eğitim Derneği (TUMED), 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlarken, gazetecilerin zor çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Batman İl Başkanı ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi Mehmet Demirhan, 10 Ocak’a ilişkin mesajında “Haber peşinde koşan, doğru haberin aktarılması için gece gündüz demeden emek veren tüm gazetecilerin "10 Ocak Gazeteciler Gününü kutlarız. Doğru bilginin aktarılması ve halkın menfaatinin korunması ilkesinden ayrılmayan tüm gazetecilerin, hem kurum ve kuruluşlar tarafından maddi ve manevi desteklenmesi gerektiğini savunuyoruz hem toplumda hak ettiği değeri görmesi gerektiğinden yanayız” dedi.

“Milletin tercümanı gazeteciler…”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürdü Mehmet Şafi Özperk, 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı.

Özperk “Batman’daki yerel ve ulusal basın temsilcilerimizin Türkiye’ye örnek olacak başarılı haberler yapması takdire şayandır. Milletimizin ortak sesi olmanın ötesinde, kamuoyunun vicdanını temsil eden tüm basın mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyorum. Elde edilen bilginin habere dönüştürülmesi ve kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş̧ tarafsız, özgür ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal gelişmenin sağlanmasında önemli bir rolü vardır.

İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, vatandaş ile yönetim arasında köprü vazifesi gören basın mensuplarımız, bu yönüyle milletin duygularına tercüman olmaktadırlar” dedi.

Basın Kanunu’nda değişiklik talebi…

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, 10 Ocak Gazeteciler Günü’ne ilişkin yayımladığı mesajda, yandaş medya kavramına dikkat çekti.

Açıklamada “Basının hür olması, salt ve sansürlenmemiş haber yapma ilkesi altında çalışabilmesi demokrasinin basına sunmuş olduğu önemli ve kilit noktası olan bir haktır. Basın İlan Kurumu özerkleşmeli, siyasi iktidarların denetim amacı olmaktan çıkmalıdır. Basın İlan Kurumu tarafından gazetecilere tanınan borçlanma hakkı, görsel, işitsel ve internet medyası için de geçerli hale gelmelidir. Basın örgütleri tarafından verilen kimlik kartları gazetecilerin görevini yapabilmesi için geçerli kabul edilmelidir. Yıpranma hakkı eski haline dönmeli, basın kurumlarında diğer çalışanlar için de geçerli olmalıdır. Gazetecilerin görev yapmasını engelleyenlere yönelik cezalar caydırıcı hale gelmelidir. İnternet medyası çalışanlarının Basın Kanunu’na tabi çalışması için düzenleme yapılmalıdır” denildi.

“Saygın meslek…”

Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, 10 Ocak Gazeteciler Gününü kutladı.

Yamaç “Kamuoyunu aydınlatmak için gece gündüz demeden haber peşinde koşan gazeteciler, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde bir taraftan toplumumuzu gelişen olaylar karşısında aydınlatırken, diğer taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir. Halka doğru ve güvenilir bilgi aktarmayı amaç edinen gazetecilik, özveri gerektiren saygın mesleklerdendir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete