GÜNDEM

GAZETECİLER HASANKEYF'İ GEZDİ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)’nun 7. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 20–21–22 Mayıs tarihlerinde Mardin Gazeteciler Cemiyeti, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

GAZETECİLER HASANKEYF'İ GEZDİ
22-05-2016 22:14
Google News

Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın katılımı ile gerçekleşen toplantıya 7 Federasyon, 72 Gazeteci Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun temsilcileri katıldı.

MARDİN’İN TARİHİ YERLERİ GEZİLDİ

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Mardin Valiliği’nin destekleriyle Mardin’de konaklayan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Delegeleri, Mardin’in tarihi ve turistik yerlerini gezerek bilgi edindi. Gezi programının ardından toplantıda bir araya gelen gazeteciler, basın ve medya alanında yaşanan sorunları masaya yatırarak gündem maddelerini belirledi.

HASANKEYF HASBAHÇE’DE AĞIRLANDILAR

Programın 2. günü Batman’ın Hasankeyf İlçesine gelen TGK heyeti, Has Bahçe’de ağırlandı. Yemekli toplantı öncesi Hasankeyf’i gezen gazetecilere Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen ile Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı da eşlik etti.

ÇİĞKÖFTECİ İDRİS’TEN JEST

Hasankeyf’te Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleşen gezi programında, Batman’ın tanınmış simalarından İdris Ekinci, gazetecilere çiğköfte yoğurdu. Yemeğin ardından konuklara Sason çileği ikram edilirken, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ise Sason balı ve Gercüş üzümünden oluşan paketleri konuklara hediye etti.

GALA GECESİ YAPILDI

Hasankeyf programının ardından Mardin’ dönen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üye ve delegeleri için Gala Yemeği düzenlendi. Mardin Valisi, Mardin Ağız Ceza Reisi ve DİKA Genel Sekreteri’nin de katıldığı gala yemeğinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve plaket takdimleri yapıldı.

SONUÇ BİLDİRİSİ YAYIMLANDI

Medeniyetlerin beşiği, huzur ve hoşgörünün hâkim olduğu Mardin’de bir araya gelen Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, sonuç bildirisinde barış, birlik ve kardeşlik mesajı verdi. Sonuç bildirisinde şu görüşlere yer verildi:

*Sınırlarımızın hemen yanında yuvalanan ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, kardeşliğimize yönelik saldırılar gerçekleştiren örgütler, huzur ve güven ortamını baltalamaya çalışmaktadır. Ülkemizin çeşitli kentlerinde kaos ortamı yaratmak isteyen bu örgütler,  güvenlik güçlerimizi ve masum insanları hedef seçmekte, acımasızca can almaktadır.

* Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Mardin’de toplanan ve 20 bini aşkın basın mensubunun temsilcisi olan TGK Başkanlar Kurulu, bu saldırıları lanetlemekte, saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimize ve yaşamını yitiren vatandaşlarımıza rahmet, ulusumuza baş sağlığı dilemektedir.

* Mardin ve Batman’da 2 gün süren gezi ve incelemelerde açıkça görülmüştür ki; ulusal ve uluslararası kamuoyunda oluşturulan olumsuz algının aksine, bölgede güvenlik zafiyeti yoktur. 

* Mardin toplantısında açıkça görülmüştür ki; Doğu ve Güneydoğu’da yayın yapan medya kuruluşları ve meslektaşlarımız, örgüt eylemleri yüzünden görevlerini özgürce yapamamakta, maddi ve manevi mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda ilgili kurumları göreve çağırıyoruz. Konfederasyonumuz bu mağduriyetlerin giderilmesinin takipçisidir ve sorun çözümleninceye kadar meslektaşlarımızın yanındadır.

* Öte yandan bu ortamda, ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızın da, terörün amacına hizmet edebilecek görüntü ve haberlerden titizlikle kaçınmasını bekliyoruz.

*  Unutulmamalıdır ki; gerekçesi ne olursa olsun ve nereden gelirse gelsin terör bir insanlık suçudur. Bu nedenle aklıselim tüm kesimlerce lanetlenmeli ve terörle mücadele edilmelidir. 

* Birlik - beraberliğimizi, kardeşliğimizi ve demokratik yaşamı hedef alan terör saldırılarının amacına ulaşamayacağını vurguluyor,  ulus olarak aydınlık yarınlara ulaşacağımıza olan inancımızla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete