GÜNDEM

GAZETECİLER, URFA’DA BULUŞTU

Gazeteciler Konfederasyonu'nun 3. Başkanlar Kurulu toplantısı, 3–5 Mayıs tarihlerinde Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu ve Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.

GAZETECİLER, URFA’DA BULUŞTU
05-05-2015 21:16
Google News

85 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek örgütü ile bunları bünyesinde toplayan 8 Federasyonun çatı örgütü olan Gazeteciler Konfederasyonu'nun Başkanlar Kurulu, 3. toplantısını 8 Federasyon Genel Başkanı, 73 Cemiyet Başkanı ve delegelerinin katılımıyla yaptı. Toplantıya Batman Sonsöz Gazetesi Sahibi Ercan Atay da katıldı.

PANELLER DÜZENLENDİ

Gazeteciler Konfederasyonu Başkanlar Kurulu, Şanlıurfa’da yapılan 3. toplantısında Çözüm Süreci'nin kararlılıkla sürdürülmesi konusundaki iradesini ortaya koydu. Sürece katkı vermesi ve Başkanlar Kurulu’nun bilgilendirilmesi amacıyla toplantı öncesi “Çözüm Süreci ve Medya” ile “Çözüm Süreci ve Kadın” konulu paneller düzenlendi. Toplantı sonrası hazırlanan sonuç bildirgesi, kamuoyu ile paylaşıldı. Sonuç bildirgesinde, halkın gerçekleri öğrenme, haber alma ve bilgi edinme hakkı olan basın özgürlüğünün önemine dikkat çekilen Başkanlar Kurulu’nda, insan haklarını temel alan gelişmiş demokrasilerin olmazsa olmazlarının, şeffaflık, toplumun bilgi edinme hakkı ve basın özgürlüğü olduğu ifade edildi. Basın özgürlüğünün sadece basın kuruluşlarının ya da gazetecilerin özgürlüğü olmadığına işaret edilerek, bu bağlamda basın özgürlüğünün, halkın haber alma özgürlüğü olduğu ve demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğu belirtildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete