GÜNDEM

GAZETECİLERİN VİZE SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Başbakan Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle Meclise verdiği soru önergesinde, 2 yıldır onlarca yabancı gazetecinin Türkiye’ye girişine kimi zaman ‘güvenlik’, kimi zaman ise gerekçe gösterilmeden izin verilmediğini, bu gazetecilerin havaalanlarından geri gönderildiğini belirtti.

GAZETECİLERİN VİZE SORUNUNU MECLİSE TAŞIDI
14-02-2017 21:40
Google News

Basına yansıyan bilgilere göre, geri gönderilen uluslararası basın mensubu gazeteciler dışında, birçok gazetecinin basın vizesi başvurularının konsolosluklarda kaybolduğunu veya gerekçe gösterilmeksizin reddedildiğini ifade eden Acar Başaran “Basın vizelerinin yanında, gazeteciler akreditasyon alırken de sorun yaşamakta, akreditasyon alan gazeteciler ise gerek kolluk güçleri gerekse devlet yetkilileri tarafından tehdit edilmektedir.

2016 yılında kaç uluslararası basın mensubu gazetecinin Türkiye’ye girişine izin verilmemiştir ve nedeni nedir? Kaç uluslararası basın mensubu gazeteci, kara listeye alınmıştır ve nedeni nedir? 2017 yılı için kaç uluslararası basın mensubu gazeteciye basın vizesi ve akreditasyon verilmiştir? Kaçının başvurusu neden reddedilmiştir?” sorularını yöneltti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete