GÜNDEM

GAZETELER, DÖNÜŞÜMLÜ YAYIMA GEÇİYOR

Basın İlan Kurumu (BİK), corona virüs tedbirleri kapsamında basın çalışanlarının sağlığı için yeni bir karara imza atarak “İllerde vasıflı gazeteler dönüşümlü olarak yayım yapabilecek” dedi. Batman Basını, ortak anlaşmaya imza atarak, dönüşümlü yayıma geçme kararı aldı.

GAZETELER, DÖNÜŞÜMLÜ YAYIMA GEÇİYOR
26-03-2020 12:44
Google News

 

BATMAN BASINI ANLAŞTI, DÖNÜŞÜMLÜ YAYIMA GEÇİYORLAR
Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, halkın haber alma hakkının sağlanması ve kamuoyunun aydınlatılması görevi kapsamında 7–24 sahada emek harcayan basın işçileri için ortak karara imza attıklarını söyledi. 

BASIN EMEKÇİLERİNİ KORUMAK ZORUNDAYIZ
Batman’da vasıflı gazetelerle anlaşarak dönüşümlü yayıma geçtiklerini belirten Başkan Ercan Atay “Corona virüs salgını, basın sektörünü derinden etkiliyor. Sektörde özveriyle çalışan basın emekçileri ve halkın doğru haber alması amacıyla yayınlarını sürdürme mücadelesi veren basın kuruluşlarının bu zor dönemde bazı önlemler alınması zorunlu hale geldi. Basın İlan Kurumu, kolaylaştırıcı önlemler aldı. Halkı doğru bilgilendirmek için özveriyle çalışan basın çalışanlarının enfekte olmadan görevlerini yapmalarını sağlamak zorundayız. Basın İlan Kurumu kararları doğrultusunda Batman’da da bazı tedbirler alacağız. Bu çerçevede ilimizde günlük yayım yapan vasıflı 4 gazete arasında anlaşma yaptık. Dönüşümlü olarak her gün farklı 2 gazetenin yayımlanması uygun görülmüştür. Vasıflı olmayan ve özveri ile günlük yayım yapan 11 günlük gazete ise Cuma Gününden itibaren yayıma ara vermiştir. İçinde bulunduğumuz durum bizleri bir takım tedbirler almaya zorladı. Temennimiz, kaos ve sağlık tehdidinin bir an önce ortadan kalkmasıdır” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete