TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Gaziantep'te 20 bin 500 kalıcı konut

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'te 20 bin 500 kalıcı konut ve köy evinin inşaatı sürüyor.

Gaziantep'te 20 bin 500 kalıcı konut
05-08-2023 11:35
05-08-2023 11:36
Google News

Kahramanmaraş merkezli depremlerin altıncı ayı kapsamında afetten etkilenen illerde yürütülen çalışmalara yönelik hazırladığı, 6 Ağustos'a kadar sürecek haber dosyasının 16'ncı bölümünde Gaziantep'te deprem konutlarının yapımına ilişkin çalışmalar ele alındı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen kentteki çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Kalıcı konutlar ve ağır hasarlı binaların yıkımının en temel iki konu olduğunu belirten Çeber, kent genelinde 14 bin ağır hasarlı yapı olduğunu, bunlardan yüzde 30'a yakınının yıkımının tamamlandığını kaydetti.

- İlk TOKİ konutları ekimde teslim edilecek

Kalıcı konutların hızla yükseldiğini vurgulayan Çeber, şöyle konuştu: "Gaziantep genelinde 20 bin 500 civarında kalıcı konutun temeli atıldı, bunun 5 bin 500 civarı kırsal konut. Hepsinin de projesi birbirinden güzel. Malumunuz ilk kırsal konutlar Ramazan Bayramında Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla teslim edildi. Şimdi de farklı noktalarda, kimisi kaba inşaatı bitmiş kimisi 3'üncü kat seviyelerinde kimisi kaba inşaattan daha da ileri gitmiş konutlarımızın hızlı bir şekilde yükseldiğini görüyoruz. İnşallah ekim ayıyla beraber ilk TOKİ konutlarını teslim etmeye başlayacağız. 1 yıl içerisinde tüm vatandaşlarımızı konutlarına kavuşturma vaadimizi yerine getirmek için azimle, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete