TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Gaziantep'te "yapay zekanın geleceği" konferansı düzenlendi

 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kuzeyşehir Alev Alatlı Eğitim ve Sanat Merkezi'nin açılışına katıldı.

Gaziantep'te "yapay zekanın geleceği" konferansı düzenlendi
15-03-2024 01:13
14-03-2024 19:14
Google News

Bir dizi ziyaret için kente gelen Bakan Tekin, merkezin açılış töreninde, Gaziantep'te olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tekin, Alev Alatlı'nın kaybıyla Türkiye'nin önemli bir münevverini kaybettiğini ifade ederek, Alatlı'nın "Batı'ya yön veren metinler" eseriyle Batı'nın kendine ait kimliğini inşa eden referansların neler olduğunu anlattığını, "Bize yön veren metinler" eseriyle de bizi biz yapan değeri anlattığını anlattı.

Yusuf Has Hacip, Yunus Emre, Nasrettin hoca gibi tarihi referansları toplumun her kesimine yaymak gerektiğini belirten Tekin, şunları kaydetti:

"Bahsettiğimiz kişiler aslında bizi biz yapan önemli referanslar. Yusuf Has Hacip'i, Machiavelli ile kıyaslamam. Yunus Emre'yi eski Roma siyaset düşüncesine yön veren August ile kıyaslamak mümkün değil. Ama onlar kendilerine referans olarak aldıkları kişileri dini ya da edebi alana sıkıştırmamışlar. Toplumun tamamına sirayet eden kişiler olarak tanımlamışlar. Hacı Bayram Veli'yi niye sadece bir ilahiyatçı olarak kabul ediyoruz. Neden döneminin ekonomik, sosyo-kültürel yapısına, siyasi, idari yapısına yön veren kişiler olarak kabul etmeyelim. Bu konuları Alet Alatlı ile tartışmıştık." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete