SAĞLIK

GAZİANTEP’TE OBEZİTEYLE MÜCADELE MERKEZİ KURULACAK

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, Türkiye’de üniversite bünyesinde bir ilk olma özelliği taşıyan Obezite ile Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, YÖK’ün 13.01.2021 tarihli kararıyla kurulduğunu bildirerek, merkezin hayırlı olması temennisinde bulundu.

GAZİANTEP’TE OBEZİTEYLE MÜCADELE MERKEZİ KURULACAK
14-01-2021 13:48
Google News

 

OBEZİTE, İLERLEYEN SÜREÇTE ÖLÜME YOL AÇIYOR

Hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenmenin bireylerin sağlığını olumsuz etkilerken, obezitenin bir hastalık olduğu gerçeğini hepimizin kabul etmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özaydın, “Obez hastaların yaşam kalitelerinde ciddi bir düşüş gözlenirken, ilerleyen aşamalarda da kronik birçok rahatsızlığın ortaya çıkmasına ve hatta ölüm olaylarının gerçekleşmesine sebep olmaktadır” dedi.

OBEZİTE, KRONİK HASTALIKLARIN TEMELİNİ OLUŞTURUYOR

Çağımızın hastalığı olan obezitenin, birçok kronik hastalığın temel alt yapısını oluşturduğunu ifade eden Prof. Dr. Özaydın, “Günümüzde hareketsiz yaşam ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan obezite ne yazık ki ülkelerin sağlık harcamalarına da ciddi yük getirmektedir. Gaziantep Üniversitesi olarak birey ve toplum sağlığını olumsuz yönde etkileyen obezite ile mücadele kapsamında disiplinler arası çalışma çerçevesinde Tıp Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte obezite ile mücadele ve tedavinin yapılması amaçlanmaktadır” dedi.

TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEYE DÖNÜK BİR MERKEZ OLACAK

Gaziantep Üniversitesi Obezite ile Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Özaydın “Toplumu obezite, yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite konularında bilgilendirmek ve bilinçlendirilmek, obeziteye bağlı risk faktörleri konusunda insanları bilinçlendirmek, Obeziteden kaynaklanan sağlık risklerini azaltmak, sağlık kuruluşlarına başvuran bireyleri fazla kilo ve obezite açısından değerlendirmek, obezite teşhisi konan hastaların danışmanlık ve tedavilerini yapmak, obezite ve obezite ile ilişkili kronik hastalıkların tedavisinin yol açtığı sağlık harcamalarını ve obezite sıklığını azaltmak, Araştırma, inceleme, ölçüm, izleme çalışmaları yapmak, yapılan çalışmaları, ulusal ve uluslararası alanda kamuoyu ile paylaşmak gibi amaçlar çerçevesinde faaliyetlerini sürdürecektir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete