HALKIN SESİ

Gazze'de insanlık dramı

Gazze, son günlerde İsrail'in saldırıları altında inliyor. İsrail, Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden bomba yağdırıyor. Saldırılarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yüzlerce Filistinli hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı. Gazze'deki altyapı, sağlık, eğitim ve elektrik sistemleri büyük zarar gördü.jGazze halkı, açlık, susuzluk, yoksulluk ve korku içinde yaşam mücadelesi veriyor.

Gazze'de insanlık dramı
22-12-2023 13:34
22-12-2023 13:35
BATMAN
Google News

Bu insanlık dramı karşısında, dünya sessiz kalmamalı ve tepkisini koymalı. Gazze'ye yönelik saldırılar, uluslararası hukuka, insan haklarına ve insani değerlere aykırıdır. Bu saldırılar, sadece Filistinlilerin değil, tüm insanlığın onurunu zedeliyor. Bu saldırılar, barış, adalet ve huzurun tesis edilmesine engel oluyor.

Dünya, Gazze'ye sahip çıkmalı. Gazze'ye yönelik saldırıların durdurulması, ablukanın kaldırılması ve Filistinlilerin haklarının tanınması için uluslararası toplum harekete geçmeli. Gazze'ye insani yardım ulaştırılması, yaraların sarılması ve Gazze'nin yeniden inşası için gerekli adımlar atılmalı. Gazze'ye dayanışma, destek ve dua gönderilmeli.

Gazze, yalnız değildir. Gazze, tüm vicdan sahibi insanların kalbinde ve gözündedir. Gazze, tüm mazlumların umudu ve direnişidir. Gazze, tüm zalimlerin korkusu ve kabusudur. Gazze, tüm insanlığın vicdanı ve sorumluluğudur. Bu vicdani yükümlülüğü taşımak boynumuzun borcudur.

Gazze, yaşamak istiyor. Gazze, özgür olmak istiyor. Gazze, insanca yaşamak istiyor. Gazze, bizden yardım bekliyor. Gazze'ye kulak verelim, Gazze'ye ses verelim, Gazze'ye el verelim. Gazze'yi unutmayalım, Gazze'yi yalnız bırakmayalım, Gazze'yi savunalım. Gazze'ye sahip çıkalım, Gazze'yi yaşatalım, Gazze'yi özgürleştirelim.

Konuk Yazar Hilal İğsen

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete