YAŞAM

Geçici pazarlar halka kolaylık sağlıyor

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta bir yandan enkaz kaldırma çalışmaları sürerken diğer taraftan da hayat normale dönmeye başladı.

Geçici pazarlar halka kolaylık sağlıyor
08-04-2023 15:27
08-04-2023 15:28
KAHRAMANMARAŞ
Google News

Şehirde deprem öncesinde pazar yeri olarak kullanılan alanlara çadır kentler kurulunca, pazarcı esnafı yol kenarlarında halkın taze sebze ve meyve ihtiyacına cevap vermeye çalışıyor.

 "PAZARCI ESNAFI ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR"

Esnaf Murat Duman, tezgah açarak hizmet vermeye başladıklarını söyledi.

Duman, “Çok şükür yaralarımızı sarıyoruz. Büyük sıkıntılar atlattık, Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın. Biz de tezgahlarımızı açıyoruz. Hem kendi ürettiğimiz hem de halden aldığımız sebze ve meyveleri vatandaşlarla buluşturuyoruz. Ayakta durmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

"EVİMİZE YAKIN OLDUĞU İÇİN GELİP İHTİYACIMIZI KARŞILIYORUZ"

Alışveriş yapan Döndü Akgül pazarların açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Gün geçtikçe kentte hayatın daha iyiye gittiğini belirten Akgül, "İş ve sosyal hayat normale dönmeye başladı. Pazarların açılması bizim için çok iyi oldu. Evimize yakın olduğu için gelip ihtiyacımızı karşılıyoruz. Pazarların ve iş yerlerinin açılması bizim için avantaj oldu." dedi. (AA)

w

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?