YAŞAM

Geçimini, çizdiği resimlerle karşılıyor

Batman’da çizimler yapan 17 yaşındaki lise öğrencisi genç ressam Necat Cangir, yaptığı çizimlerle hem sanatını icra ediyor hem de para kazanarak ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Geçimini, çizdiği resimlerle karşılıyor
17-11-2022 11:33
19-11-2022 16:12
Google News

Cangir “Batman doğumluyum. Batman Güzel Sanatlar Lisesinde okuyorum. 4 yıldır resim işinin içindeyim. İlk başta herkes hiçbir şey yapamazsın diyordu. Bu işte başaramazsın, senin rakiplerin çok diyorlardı. Ben de her zaman yaparım diyordum. Çünkü yapamam dediğimde yapamayacağımı biliyordum. Hiçbir zaman yapamam demedim. Yapacağım dedim ve yaptım” dedi. 

“YAPAMAZSIN DİYENLERE İNAT DEVAM EDECEĞİM”

Köy okullarında yaptığı çizimleri millet gördükten sonra kendisine ücret karşılığı çizim işleri gelmeye başladığını söyleyen Cangir, ‘’Malzemelerde bendendi o zaman. O zamanlar yaptım, ettim ve ondan sonra millet gördü. Bizim bir kafe var yapar mısın? Gidip yarı fiyatına yapıyordum. İnsanların aldığı fiyattan daha az bir fiyata yapıyordum. Ondan sonra artık insanlar hep yapabilirsin demeye başladılar. Bundan para kazanmaya başladım. Yapamazsın diyenlere inat devam edeceğim” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?