SPOR

GELECEĞİN YILDIZLARI, PETROLSPOR’DA YETİŞİYOR

Amatör branşlarda elde ettiği başarılı sonuçlarla ismini duyuran Petrolspor, atletizmden basketbola, güreşten futbola, masa tenisinden voleybol ve yüzmeye kadar yedi branşta önemli başarılara imza atıyor.

GELECEĞİN YILDIZLARI, PETROLSPOR’DA YETİŞİYOR
24-08-2015 19:45
Google News

Petrolsporlu oyuncular son iki yılda yurtiçi ve yurtdışında yapılan müsabakalarda toplamda 100’e yakın altın, gümüş ve bronz madalya kazanarak hem Batman’ın hem de ülkemizin gururu oldu.

BOSNA-HERSEK’TE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Son olarak Sırbistan’da yapılan Avrupa Yıldızlar Güreş Şampiyonasında ikinci olan Doğan Kara, 24–28 Ağustos’ta Bosna-Hersek’te düzenlenecek Dünya Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etmeye hak kazandı. Petrolspor’un Milli Güreşçisi Sinan Sadak da 8 Ermenistan’da yapılan ve 13 ülkenin katıldığı İşitme Engelliler Dünya Güreş Şampiyonası’nda 60 kiloda altın madalya kazanarak bir ilke imza attı.

12 BİRİNCİLİK, ÜÇ İKİNCİLİK, YEDİ ÜÇÜNCÜLÜK KAZANDILAR

Petrolsporlu güreşçiler son iki yılda Türkiye’de yapılan çeşitli güreş şampiyonalarında 12 birincilik, üç ikincilik ve yedi üçüncülük kazandı. Milli Takım kampında yedi güreşçi ile temsil edilen Petrolspor, geçen yıl Gaziantep’te yapılan 11–13 ve 14–15 Yaş Grekoromen Türkiye Şampiyonasında takım halinde Türkiye ikincisi, Tokat’ta yapılan U–14 Yaş Serbest Türkiye Güreş Şampiyonasında ise Türkiye üçüncüsü oldu.

BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYORLAR

Kadrosunda bulundurduğu toplam 400 atlet ile başarıdan başarıya koşan Petrolspor Atletizm Takımı, uluslararası turnuvalarda üç birincilik, bir ikincilik ve iki üçüncülük, ulusal yarışmalarda ise iki birincilik, üç üçüncülük ve bir dördüncülük kazandı. Bölgesel ligin uzak ara en önde takımı olan Petrolspor Atletizm Takımı dört bölgesel lig şampiyonluğu yaşarken, iki ikincilik ve bir de üçüncülük kazandı. Petrolspor yerel voleybol, basketbol ve futbol liglerinde ise 2015 yılını tüm branşlarda şampiyon olarak kapattı. Petrolspor altyapısından yetişen 20 futbolcu bugün Türkiye’nin farklı kulüplerinde top koştururken, U–14, U-15, U-16, U-17, U-19 futbol takımları aldıkları centilmenlik kupaları ile Türkiye’ye fair play konusunda örnek oldu.

Kulübün son yıllarda büyük başarılara imza attığını kaydeden Petrolspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın “. Önümüzdeki yıllarda kulübümüz bünyesinde yetişen sporcu sayısını daha da artırmayı planlıyoruz. Amacımız sporu sevdirmek ve sağlıklı bir neslin yetişmesine katkıda bulunmaktır” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete