SİYASET

GELECEK’TEN TEKSTİL ÇIKIŞI

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, OSB için planlanan 3.etap arsa temininin ivedilikle yapılıp acilen yatırımcılara tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

GELECEK’TEN TEKSTİL ÇIKIŞI
09-09-2020 18:21
Google News

 

TEKSTİLCİLERLE GÖRÜŞTÜ
Polat, ilimizde yatırım yapmak isteyen kurumsal firmaların OSB’de yer bulamadığı için Malatya’ya gittiklerini ve bu sebepten dolayı Batman’ın 10 bin istihdamı elinden kaçırdığını belirtti. Tekstilciler Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk’ü ziyaret eden Polat “Arsa tahsisinde yapılan uygulama, hakkaniyet ölçüsüyle bağdaşmıyor. 100 personelin üzerinde istihdam sağlayanlara öncelik verilmesi gerekiyor. İŞKUR ve Tekstil Derneği arasında bir koordinasyon sağlanması gerekiyor. Tekstil işçilerinin karşılaştığı sorunlar kanun yoluyla giderilmeli. İstihdam sağlamadığı halde OSB’de atıl halde bulunan bazı arsa sahiplerine yetkililerin cezai bir müeyyidede bulunmaması, akıllarda soru işareti oluşturuyor.
Batman’da ekonomik çarkın dönmesinde tekstil firmalarının büyük bir katkısı var.  26 bin kişinin çalıştığı tekstilde 1700 servis hizmet veriyor. Her ay ödenen 60 milyona yakın maaşla lokomotif sektör konumuna gelen tekstilcilerin sorununa duyarlılık arttırılmalı”
dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
18 Nisan 2024 e-gazete