SPOR

Genç Kick Boksçu Resul Aras, Dünya Şampiyonluğu İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

9 yaşında başladığı tekvando sporundan kick boksa geçen ve birçok başarı elde eden genç sporcu Resul Aras, ikinci dünya şampiyonluğu için Macaristan'a hazırlanıyor.

Genç Kick Boksçu Resul Aras, Dünya Şampiyonluğu İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor
22-03-2024 12:39
Google News

9 yaşında dayısının yönlendirmesiyle tekvando sporuna başlayan ve daha sonra kick boksa geçiş yapan Resul Aras, kısa sürede Türkiye şampiyonlukları ve uluslararası başarılar elde etti.

İlk uluslararası başarısını Muaythai Uluslararası Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak yaşayan Aras, 2019'da Türkiye şampiyonu oldu ve 2022'de düzenlenen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etti.

Son olarak Antalya'da düzenlenen Türkiye şampiyonasında altın madalya kazanan Aras, 23 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Macaristan'da gerçekleşecek olan Gençler Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda ikinci dünya şampiyonluğu için mücadele edecek.

Resul Aras, her zaman en iyi şekilde mücadele ettiğini ve kürsüde olmanın gurur verici olduğunu belirtirken, uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmenin tarif edilemez bir duygu olduğunu vurguladı.

Geçirdiği sakatlık sonrasında formunu yeniden yakaladığını söyleyen Aras, bir sonraki Türkiye şampiyonasında derece yaparak milli takıma gitmeyi ve Macaristan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini ifade etti. Antrenörü Arif Değirmenci, sporcu Resul Aras'ın azimli bir performans sergilediğini ve kick boksta yetenekli olduğunu belirtti.

Aras'ın gelecek hedeflerine inandığını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ederek zirveye taşıyacağına inandığını söyleyen Değirmenci, genç sporcuyla gurur duyduklarını ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete