GÜNDEM

GENÇ KIZLARIN YÜZÜ, SODES’LE GÜLDÜ…

GENÇ KIZLARIN YÜZÜ, SODES’LE GÜLDÜ…

GENÇ KIZLARIN YÜZÜ, SODES’LE GÜLDÜ…
08-09-2014 18:54
Google News

Sason’a bağlı Yücebağ Belediyesinin girişimleriyle SODES kapsamında açılan Kültür Merkezi, genç kızların yüzünü güldürdü.

Daha önce Antalya, Karadeniz ve diğer bölgelere çalışmaya giden genç kızlar, bu yıl açılan projeyle kendi köylerinde kalarak, meslek öğrenip, para kazandı.

KURSLARA YOĞUN TALEP VAR

Kurslara yoğun bir talebin olduğunu belirten Kurs Öğretmenleri Muhsine Bozkurt ve Kıymet Çiftçi “daha önce kızlarımız, batıya gidip fındık koparıp emeklerinin karşılığını alamadan tekrar geri dönüyorlardı. Ancak bu kurs sayesinde kızlar bir araya geldiler, kaynaştılar, ortaya ürün çıkardılar, bu onlar için memnuniyet vericiydi, bizi de memnun etti” dedi.

KURSLARIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

SODES kapsamında açılan kurslarda eğitim gören genç kızlar “Beldemizde açılan kurslar sayesinde hem burada arkadaş ortamımız oldu hem de ürettiğimiz el işi ürünleri satma fırsatını yakaladık. Önceki yıllarda Karadeniz’e fındık toplamaya, tarlalarda çalışmaya gidiyorduk. Ama bu yaz, bu kurslar sayesinde beldede kalarak hem ekmeğimizi kazandık hem de dikiş nakış öğrendik. Bu kursların devam etmesini diliyoruz. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz” şeklinde konuştular.

KIZLARI EV HAPSİNDEN KURTARMAK İSTEDİK

Beldede yaşayan kızları ev hapsinden kurtarmak için bu projeyi hazırladıklarını belirten Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya da “bölgede daha önce 20 yıl devam eden husumet nedeniyle yakın mahallelerde oturdukları halde birbiriyle tanışamayan genç kızlar, bölgede barışın sağlanmasından sonra bu projeyle birlikte aynı ortamda çalıştı, kaynaştı ve arkadaş oldu. SODES kapsamında Yücebağ Kültür Merkezi adı altında Kilim Dokuma ve Dikiş-Nakış kurslarımızı açtık. Kurslardan 36 bayan faydalanıyor. Bu projenin devam etmesi için yetkililerden destek istiyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete