SPOR

Genç Milli Atlet Edanur Tulum'un Olimpiyat Yolculuğu

18 yaşındaki milli atlet Edanur Tulum'un olimpik kadrodaki başarılı performansı ve hedefleri hakkında bilgiler.

Genç Milli Atlet Edanur Tulum'un Olimpiyat Yolculuğu
25-02-2024 12:09
Google News

Eskişehir Türkiye Atletizm Federasyonunun olimpik kadrosunda yer alan 18 yaşındaki milli atlet Edanur Tulum, 400 metrede elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. Bu yıl Türkiye Büyükler Salon Şampiyonası'nda 400 metreyi 54. 02 saniyede koşarak Nevin İnce'ye ait 20 yaş altı Türkiye rekorunu egale etti.

Balkan Salon Atletizm Şampiyonası'nda 400 metrede ikinci olan Edanur, aynı organizasyonda 4x400 bayrak yarışında da milli takımla altın madalyaya uzandı. EYOF'ta 400 metrede elde ettiği 53.

32'lik dereceyle 18 ve 20 yaş altı Türkiye rekorunu kıran genç sporcu, 2024 Paris Olimpiyatları'na katılmak için antrenmanlarını Eskişehir'deki Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde sürdürüyor.

Edanur Tulum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2024 yılında Paris Olimpiyatları'na katılmayı hedeflediğini ve 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda final koşmayı planladığını belirtti. Antrenörü Gökhan Dede ise genç sporcunun hedeflerine ulaşması için gereken şartları ve hedeflerini detaylarıyla açıkladı. Genç milli atletin olimpiyat yolculuğu heyecanla takip ediliyor ve destekleniyor.

Kendilerine destek olan isimlere teşekkürlerini ileten Edanur Tulum ve antrenörü Gökhan Dede, başarılarını daha da ileriye taşımak için çalışmalarına devam edecekler. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete