SPOR

Gençlerden 57. Alay'a Vefa Yürüyüşü

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak liderliğinde gerçekleşecek etkinlikte binlerce genç, Çanakkale'ye vefa yürüyüşü yapacak.

Gençlerden 57. Alay'a Vefa Yürüyüşü
22-04-2024 12:39
Google News

Ankara Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak önderliğinde gerçekleşecek olan "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü" etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşecek. 81 ilin gençleri, 24 Nisan Çarşamba günü Çanakkale'ye gelerek Kocadere kamp alanında bir araya gelecekler. Kamp alanında gençlere birçok etkinlik sunulacak.

Belgesel gösterimi, kum sanatı gösterisi, Çanakkale tarihi anlatımları, hatıra fotoğrafı stantları ve mevlid-i şerif programı gibi aktiviteler düzenlenecek. Aynı gün içerisinde mehteran ve tiyatro gösterileri de gerçekleştirilecektir. 25 Nisan'da gerçekleşecek olan vefa yürüyüşü, sabah namazının ardından Bakan Bak'ın yarım çorba ikramıyla başlayacak. Mehteran eşliğinde başlayacak yürüyüş, Conkbayırı'nda sona erecek.

Conkbayırı'nda gerçekleşecek olan programda saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, anıta çelenk konulması, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Bakan Bak'ın konuşması yer alacak. Program, askeri bandonun vereceği konserle tamamlanacak. Son program ise Şehitler Abidesi'nde gerçekleşecek.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması, çelenk koyma töreni ve Solotürk gösterisi gibi etkinliklerle dolu olan anma programı, Bakan Bak'ın gençlerle birlikte şehitliklere karanfil bırakmasıyla sona erecek. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
3 Nisan 2024 e-gazete