HALKIN SESİ

GENÇLERE SET OLUNMASIN

GENÇLERE SET OLUNMASIN

GENÇLERE SET OLUNMASIN
22-01-2021 15:56
Google News

 

Öncelikle size selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum sayın Batman Sonsöz okurlarımız. 
Bundan sonra siz değerli okurlarımıza elimden geldiğince benimde aralarında olduğum genç nesilin istek ve dileklerini, beklentilerini kalemime aktaracağım. 
Başarabileceğimi de sanıyorum. Her ne kadar İstanbul doğumlu olsam da kökenim Mardin olup; Ekmen’ler familyasına mensup bir genç kızım. Kalbim ve yüreğim mensubu olduğum Güneydoğudadır. 
Gerek basından gerekse sosyal medyadan ülkemiz gençliğinin sorunlarını, beklentilerini ve başarıya giden yolda ne tür engellerle karşılaştıklarını, önlerindeki setleri bilen biriyim. Eğitimden, işsizliğe kadar konuya az çok hakim olan bir gencim. 
Ancak pandemi ve içinde bulunduğumuz bu Coronalı yıllar da başlı başına bir engel oluşturuyor bizlere. Ümidim o ki bu yıllar da geçer. Neler geçmiyor ki. 
Pozitif bir eğitim sistemi olmazsa olmazımızdır. Eğitimde eşitlik istiyoruz. Özel okula giden bir kitle ile devlet okullarına gidenler eşit olmadıkları halde yazık ki aynı sınavlara tabii tutuluyor, Milli Eğitim Bakanlığı buna bir çözüm getirmeli ümidini taşıyorum. 
KYK Borçlarını ödeyemeyen milyonlarca üniversite mezunlarına bir çare bulunması gerekmez mi? Mezun olup işsiz olduklarından ötürü istemelerine rağmen kredi borçlarını ödeyemiyorlar. Bu hayata 1-0 Mağlup olarak başlanılmış olmuyor mu? Oysa biz gençler ülkemizin geleceğiyiz, taşıyıcı kolonlarıyız. Daha şimdiden önümüze engeller koyulmaması taraftarıyız. Bu hepimizin ortak paydası olan sorunu sorun olmaktan çıkarmalarını beklediğimiz siyasi büyüklerimiz lütfen düşünüp ele alsınlar. 
Bir genç olarak en çok üzüldüğüm nokta ise bu cennet vatanımızdan yurt dışına olan beyin göçüdür. Bir arkadaşım bana yakın bir gelecekte şu sözü söylemişti;  ‘’Irmağının akışına ölürüm Türkiyem zaten başka bir seçenek de bırakmıyorsun.’’ Doğruluk payı yüksek olduğu için bir yandan gülüp bir yandan da çok üzülmüştüm. 
Peki neden? 
Yok muydu bir çaresi? 
Mutlaka beyin göçü mü? 

Şu an ülkemizde düzenlenen bir çok program var. Bunlardan bazıları ise Work&Travel, Erasmus, IDP Education (Kanada Dil Okulu) vs. Daha sayfalarca listeleyebileceğim programlar mevcut ve bu programlara başvuru sayısı bir hayli yüksek durumda. Düşünebiliyor musunuz kendi ülkende okusan da bir fayda etmeyeceğini anlayan gençler kaçmak için fırsatlar kovalıyorlar. Ve yine ülkemizin insanları bu fırsatları takip etmek isteyen öğrencilerden başvuru etabından itibaren danışmanlık vs. yüksek miktarlarda ücret talep ediyorlar. 
Bunu bile kapital kazanma, kısa yoldan zengin olma fırsat sektörüne dönüştürdüler. Bence bu böyle olmamalıydı. Dünya çapında bilim insanları vermiş bir ülkeyiz. En yakın örneği Aziz Sancar hocamız (Mardin kökenli ve Mardin Lisesi mezunu), onunla gurur duyacağımız bir bilimsel çalışmayla Nobel Ödülü aldı, Bilim tarihine pozitif bir not düşürdü. Nice Aziz Sancarlar’a..
Bitirirken yine değerli Batman Sonsöz okurlarımıza mutlu ve sağlıklı günler diliyor, tüm Batmanlılara en saygın selamlarımı iletiyorum. Esenliklerle kalın efendim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete