GERCÜŞ

“Gençleri tarıma dahil etmek istiyoruz”

Gercüş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Kaplan, Gercüş’ te yapılan çalışmalar hakkında gazetemize bilgi verdi.

“Gençleri tarıma dahil etmek istiyoruz”
09-10-2023 12:56
09-10-2023 13:05
BATMAN
Google News

TARIM, 50 YAŞ ÜSTÜ BİREYLERİN UĞRAŞ HALİNE DÖNÜŞTÜ

Gercüş’te genç nesilin eskisi gibi tarımla uğraşmadığını ve tarımda 50 üstü vatandaşların üretime devam ettiğini belirten Kaplan “Bilinçli ve modern tarım için çiftçilerimizi bilgilendiriyoruz. Seminer düzenliyoruz, muhtarlıkları bildiriyoruz. Gercüş’te meslek yüksek okulu ve hayvancılık yüksek meslek okulları açılırsa bizim içinde çok faydalı olacak. Genç nesilin tarımla uğraşması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

GENÇ NESLİN DE TARIMLA İLGİLENMESİ İÇİN ÇABALIYORUZ

"Kırsal alanlarda yaşanacak ilerlemeler ülkemizin tamamının kalkınmasında çok büyük etkilere sahip olacaktır. Devlet desteklerini düzenleyen teşvik politikalarının en önemli amaçlarından biri ülkenin, kırsal bölgeleri ile diğer bölgeleri arasındaki gelişmişlik farkını azaltmak ve bu bölgelere yatırım yapılmasını özendirmektir. Kırsal alanda tarım ve hayvancılık konularında yatırım yapmak isteyen yatırımcılarımızı bilgilendirmek ve yatırıma yönlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

GERCÜŞ GELİŞİYOR

Gercüş’teki gelişmelere dikkat çeken Kaplan “Gercüş Kaymakamlığımızın verdiği talimatla Gercüş gölet parkı, Gercüşlerin hizmetine girdi. Gercüşlüler hafta sonlarını değerlendirmek için ailece gölet parkına geliyorlar. Ailece güzel bir hafta sonu geçiriyorlar. Şimdi sıra belediyemizde ilçe içindeki parklarda faaliyete geçerse hem aileler ve çocukların sosyal faaliyetleri gelişir” dedi. (Müslüm Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete