EĞİTİM

GENÇLİK SENFONİSİ, ORTAK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Ziya Gökalp Anadolu Lisesi Öğrencileri, kendi imkânlarıyla “Gençlik Senfonisi” adlı şiir kitabı çıkardı.

GENÇLİK SENFONİSİ, ORTAK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ
23-05-2017 18:53
Google News

Fuara Kaymakam Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkan Vekili Mehmet Karaalp, Hasankeyf İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Edip Kocaman, Şube Müdürleri, öğrenci ve velileri katıldı. Fuarda, öğrenci ve öğretmenlerin işbirliği ile hazırlanan Hasankeyf Açık Hava Müzesi ile beraber, Matematik, Fen Bilimleri, Türkçe, Sosyal, Din kültürü ve Beden Eğitimi derslerinde 20 proje sergilendi. Okul Müdürü Abdulhakim Yıldız, amaçlarının proje tabanlı eğitime geçmek olduğunu belirtti. 

2 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Okulun Edebiyat Öğretmeni Serdar Dal’ın hazırladığı ve tamamı Ziya Gökalp Anadolu Lisesi Öğrencilerine ait şiirlerden oluşan Gençlik Senfonisi adlı şiir kitabı, piyasaya çıktı. İlk baskısında 500 adet basılan şiir kitabı, ortaokul ve lise öğrencilerinin beğenisine sunuldu.

KİTAP, 107 ŞİİR İÇERİYOR

İki yıla yakın çalışmanın ürünü olan kitapta, modern şiir geleneği ve serbest şiir anlayışıyla yazılmış 107 şiir yer alıyor. Şiir kitabının içeriğinde, zaman, hüzün, yalnızlık,  vicdan, yaşama sevinci, kent yaşamı, insan, kadın, anne, öğretmen, dostluk, savaş, yurt sevgisi gibi temalarla hazırlanmış şiirler yer alıyor.

ANLAMLI BİR ORTAKLIK

Şiir kitabının hazırlanmasında öğrencilere destek olan Edebiyat Öğretmeni Serdar Dal, amacının öğrencilerine şiiri sevdirmek olduğunu belirterek “Şiir alanında öğrencilerimizin ortaklaşa çalışma yaparak bu eseri ortaya çıkarmış olmasını anlamlı buluyorum” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete