SPOR

Gençlik ve Spor Bakanı Açılış Töreninde Konuştu

İstanbul Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ümraniye'de yüzme havuzu açılışı yaptı. Bakan Bak, spor yatırımlarının önemine vurgu yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Açılış Töreninde Konuştu
01-03-2024 20:39
Google News

İstanbul Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ümraniye'de yapılan yüzme havuzu açılış töreninde konuştu.

Bakan Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın spor alanındaki çalışmalarını övdü ve Türkiye'nin spor tesisleriyle donatılmasına liderlik ettiğini belirtti. 22 yılda 700'e yakın yüzme havuzu yapıldığını ifade eden Bakan Bak, "Eser siyasetimiz devam ediyor. Türkiye, spor tesislerinde bir devrim yaşıyor" dedi. Bakan Bak, "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesi kapsamında 10 milyon çocuğa yüzme öğrettiklerini ve bu çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Ayrıca bağımlılıkla mücadele konusunda sporun önemine değinen Bak, çocukların spor sayesinde kötü alışkanlıklardan uzaklaştığını ve vücutlarını geliştirdiklerini vurguladı.

Geleceğin sporcularını yetiştirmek için yapılan yatırımların önemine işaret eden Bakan Bak, Türkiye'nin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede olduğunu belirtti. İstanbul'da spor tesislerine yönelik yetersizlikleri eleştiren Bak, AK Parti iktidarının İstanbul'a yeniden eserler kazandıracağını söyledi.

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde yapılan spor yatırımlarını anlattı ve tesisin hizmete açılmasının önemine değindi. Protokol konuşmalarının ardından Bakan Bak ve beraberindekiler, tesisin açılışını gerçekleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açılış töreninin ardından Ümraniye'de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete