SPOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bağımlılıkla Mücadelede Başarılı Sonuçlar Elde Etti

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında 2 milyon 950 bin 462 etkinlik gerçekleştirildi ve 35 milyon 381 bin 462 genç katıldı. Bakan Osman Aşkın Bak, gençlerin sporla daha güçlü ve sağlıklı bireyler olabi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bağımlılıkla Mücadelede Başarılı Sonuçlar Elde Etti
05-03-2024 13:40
Google News

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bağımlılıkla Mücadele Eylem Planı kapsamında büyük başarılar elde etti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 milyon 950 bin 462 etkinlik düzenlendi ve toplam 35 milyon 381 bin 462 genç bu etkinliklere katıldı.

Bakanlık bünyesinde görev yapan personele Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi verildiğini belirten Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, gençlerin spor, sosyal ve kültürel faaliyetlerle zamanlarını daha verimli geçirebileceklerini ifade etti. Bak, her bir gencin önemli olduğunu vurgulayarak, sporun gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutabileceğini söyledi. Bakan Bak, gençlerin boş zamanlarında zararlı alışkanlıklara yönelebileceğini belirterek, ailelerin önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Çocukların serbest zamanlarını spor ve kültürel faaliyetlerle değerlendirmeleri gerektiğini belirten Bak, gençlik merkezlerinin de gençlere kapılarını açık tuttuğunu söyledi.

Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Sokaktan Spora Projesi"ne de değinen Bakan Bak, dezavantajlı gruplardan yetenekli gençlerin sporla buluşturulduğunu belirtti.

Projede 10 farklı spor branşında 3 binden fazla gence ulaşıldığını ve 500 gencin sporcu lisansı aldığını açıklayan Bak, amacın bu projeyi ülke genelinde yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete