GÜNDEM

GENEL BAŞKANLAR, İŞÇİLERLE BULUŞTU

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Enerji Sen Genel Başkanı Şirin Gürbüz, DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Konca, Genel İş Mali İşler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel İş Araştırma Daire Başkanı Mahmut Güleryüz, Genel İş Örgütlenme Başkanı Taner Şanlı ve Genel İş TİS Mehmet Salih Doğrul’dan oluşan heyet, Batman’a çıkarma yaptı.

GENEL BAŞKANLAR, İŞÇİLERLE BULUŞTU
28-09-2016 21:58
Google News

İŞÇİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

Kayyum uygulamasının hayata geçirildiği Batman Belediyesi’nde yeni personel alımının yapılacağı iddiaları üzerine Batman’a gelen heyet, siyasi parti ve dernekleri ziyaret ettikten sonra Petrol İş Binası’nda işçilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan DİSK Genel İş Başkanı Beko “Her türlü darbeye ve demokrasi dışı girişime karşı durmak, sorumluluğumuzdur. Darbelerden en çok zarar görmüş bir sendika olarak darbe girişimlerinin karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ancak, siyasi iktidar, darbe girişimi sonrası KHK’lar ile ile on binlerce kamu emekçisini açığa alınmış ve ihraç etmiştir. Belediyelere kayyum atamak, işçilerin sendikal örgütlülüğünü, işini, çalışmasını hedef almak, işçilerin yandaş sendikalara geçmesine zemin hazırlamak demektir” dedi.

OHAL KALDIRILMALI, KAYYUMDAN VAZGEÇİLMELİDİR

İşçi sendikalarının taleplerine ilişkin bilgi veren Genel Başkan Beko “OHAL kaldırılmalı, Belediyelerde kayyum uygulamasından vazgeçilerek halkın seçmiş olduğu belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, görevlerine iade edilmelidir. KHK’lar ile hukuksuz ve haksız bir şekilde işten atılanlar ve görevden uzaklaştırılanların görevleri iade edilmelidir. Belediyelerde çalışan işçilere ve sendikamızın üyelerine yönelik, işten çıkarma başta olmak üzere, baskı, tehdit, mobbing gibi uygulamalara asla kalkışılmamalıdır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete