TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Genel Başkanvekili Ala, Gaziantep'te konuştu

AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Türkiye'nin güçlendikçe çevresinde yaşanan gelişmelere müdahil olduğunu ve sonuç aldığını söyledi.

Genel Başkanvekili Ala, Gaziantep'te konuştu
28-01-2024 18:16
28-01-2024 18:18
Google News

Ala, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Cumhur İttifakı Gaziantep İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda, Gaziantep'te olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Türkiye'yi Gaziantep gibi lokomotif şehirlerle dünyanın gelişmiş 10 ülkesi arasına sokma hedefine doğru ilerleyeceklerini ifade eden Ala, şunları söyledi:

"Bunu başarmaya mecburuz. Yanı başımızda insanlık dramı yaşanıyor. Gazze'de insanlar soykırıma tabi tutuluyor. Bir katliam yaşanıyor. Yine sizlerin arkasında durmanızla Cumhurbaşkanı'mız dünyadaki en güçlü ses olarak en yüksek perdeden buna itiraz ediyor. BM'de, uluslararası kuruluşlarda itiraz ediyor. Bütün liderlerle görüşerek, organizasyonlar düzenleyerek uluslararası sistemi harekete geçirmeye çalışıyor. Çünkü biz merhamet medeniyetiyiz, erdemli bir dış politika izliyoruz. Buradan İsrail'e haykırıyoruz ve diyoruz ki 'derhal bu katliamları durdur. Orada bombaladığın insanlıktır, insanlığın vicdanıdır. İnsanlığın vicdanında mahkum olduğun gibi şimdi de uluslararası kuruluşlarda mahkum oluyorsun, bu zulme derhal son ver, kazdığın kendi kuyundur.' Hiçbir zulüm payidar olmamıştır. Türkiye ilerledikçe, güçlendikçe, kendine layık yerlere geldikçe gönül coğrafyasında olan bitene kayıtsız kalmadan müdahil olmaktadır ve çoğu kez sonuç almaktadır."

Türkiye olarak gelişmeye, kalkınmaya mecbur olduklarını aktaran Ala, "Türkiye'yi hedeflerine doğru taşıyacağız. Türkiye vizyonuyla Türkiye Yüzyılıyla şehirlerimizin vizyonunu, Cumhur İttifakını destekleyerek işbaşına getireceğimiz belediye başkanlarımızın hizmetlerini bir araya getirerek, yeni bir sinerjiyle AK Parti belediyeciliği markasıyla şehirlerimizi buluşturmak ve yolumuza devam etmek için çalışıyoruz." diye konuştu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete