SAĞLIK

GENEL CERRAH’TAN ÖNEMLİ BİLGİLER

Batman’da tedavideki başarıları ile adından sıkça bahsettiren Genel Cerrahı Doç. Dr. Önder Akın’ı, görev yaptığı Özel Batman Hastanesi’nde ziyaret ettik.

GENEL CERRAH’TAN ÖNEMLİ BİLGİLER
05-03-2021 22:46
Google News

 

Fıtık, anal bölge hastalıklarında işinin ehli bir doktor
Batman’da tedavideki başarıları ile adından sıkça bahsettiren Genel Cerrahı Doç. Dr. Önder Akın’ı, görev yaptığı Özel Batman Hastanesi’nde ziyaret ettik.
Dr. Akın, uyguladıkları tedaviler hakkında kısaca bilgi verdi. Buyurun, birlikte okuyalım.

-Sizi kısaca tanıyabilir miyiz, hocam?
“Konyalıyım. İlkokul, Ortaokul, Lise hatta üniversiteyi Konya’da okudum. Tıp Fakültesinden sonra iktisadımı Ankara Onkoloji Hastanesinde tamamladım ve Diyarbakır’a geldim. Diyarbakır Üniversite’sinde çalıştım. Orada Doçent olduktan sonra Amerika’ya gittim, 2 yıl orada çalıştım. Daha sonra Mardin ve şimdi de Batman’da Genel Cerrah olarak hastalarıma bakıyorum”
-Genel cerrah hangi hastalıklarla ilgilenir?
Genel Cerrahlar olarak daha önce bütün vücuda bakıyorduk. Ama şuanda sınırlandı. Boyunda triot, meme hastalıkları, karaciğer, mide bağırsaklar, fıtık, göbek fıtıkları, onun dışında anal bölge hastalıkları dediğimiz hemoroit, anal füsür, anal füstün hastalıklarına bakıyoruz”

-Ne tür hastalıkların tedavilerini yapabiliyorsunuz burada?
“Bağırsak ile ilgili bütün hastalıklara bakıyorum. Burada imkânlarımız iyi. Endoskopi ve Kolonoskopi servisimiz var. Bizim sistem var. Gereken hastalara hem endoskopi dediğimiz yemek borusu, 12 parmak borusu ve mide borusu hastalıklarına bakıyoruz. Ayrıca kolonoskopi ile de tüm kalın bağırsak hastalıklarına buradateşhis ve tedavisini yapıyoruz”

Batman’da en sık karşılaşılan hastalıklardan biri de ülser. Tedavisi var mı?
“Eskiden ülser tedavisinde direk ameliyata alırdık hastaları. Ama şuan çıkan ilaçlarla birlikte tedavisi ilaçla da ülser tedavisi yapılıyor”

-Günlük yaşantımız için bize tavsiyeleriniz var mı?
“Düzenli beslenme yani günde 2-3 öğün yemek ve az yemek. Hafta da 45 dakika spor yapmak.  Düzenli uyku, düzenli yaşam ve az stressiz yaşam”
-Hastaneniz, her tülü hastalığın tedavisine imkan tanıyor mu?
“Evet. Özellikle acilimiz aktif çalışıyor. Vaka geldiği zaman gerekli tetikleri yapıp gerektiğinde ameliyata alabiliyoruz. Radyolojimiz var. Kan testleri yapabiliyoruz. Bizim kendimize Genel Cerrahın servisi var. Orada 15 yataklı servisimiz var. Gereken hastaları yatırabiliyoruz”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete