GÜNDEM

GENEL MÜDÜRLÜK UYARDI

Ağrı, Iğdır, Van, Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak, Hakkâri için yer yer yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı. Ayrıca Doğu Karadeniz'de beklenen yoğun yağmur ve kar üzerine bölge halkı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarıldı.

GENEL MÜDÜRLÜK UYARDI
23-12-2020 12:00
Google News


Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı çevreleri, Iğdır'ın güney ve batı kesimleri, Van'ın kuzey ve güney kesimleri ile sabah saatlerinde güneydoğu illerinde (Batman, Siirt, Bitlis, Şırnak, Hakkari) 1000 metre üzeri rakımlı kesimlerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu.

Ayrıca Doğu Karadeniz kıyılarında sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yaşanacağı belirtildi. Giresun ve Trabzon’un doğusu, Rize ile Artvin çevrelerinde görülecek yağışla birlikte, 400 metre üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı yaşanacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bölgeyi olası ulaşım aksamaları, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma ve don olaylarına karşı uyardı.

Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda, hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bildirildi. Kuzey ve iç kesimlerde sıcaklıklar yer yer mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete