TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Genel Sekreter projeleri inceledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, hafta sonu mesaisinde Silvan’da Büyükşehir Belediyesince sürdürülen ve tamamlanan projeleri denetledi.

Genel Sekreter projeleri inceledi
09-10-2023 13:49
09-10-2023 13:50
BATMAN
Google News

Genel Sekreter Çiftçi, Silvan ilçesi ziyareti kapsamında ilk olarak çevre düzenleme çalışmalarınındevam ettiği tarihi Malabadi Köprüsü’nü gezdi.  Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Çiftçi, “Mimarinin sanata dönüştüğü Malabadi Köprümüze, yürüyüş yolundan çocuk oyun alanına, kafeteryadan, seyir terasına birçok donatı kazandıracak projemiz bu ay bitiyor. Malabadi’yi 7’den 70’e tüm hemşehrilerimizin uğrak mekânı haline getireceğiz. Hayırlı olsun.” açıklamasını yaptı.

ÇİFTÇİ TAMAMLANAN 1. KILIÇARSLAN KENT MEYDANI’NI DENETLEDİ

Genel Sekreter Çiftçi, ardından Silvan ilçe merkezinde yapımı tamamlanan 1. Kılıçarslan Kent Meydanı’nı inceledi.  Çiftçi, “Çalışmalarını bitirip halkımızın hizmetine sunduğumuz 7 bin 190 metrekare alana sahip 1. Kılıçarslan Kent Meydanı, havuzundan çay bahçesine, oyun alanından yürüyüş yollarına birçok donatı ile hemşehrilerimizin uğrak merkezi olarak halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

TARİHİ MALABADİ KÖPRÜSÜ’NDE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR

7’den 70’e her kesime hitap edecek projede ekipler, 14 bin 500 metrekarelik alana, ibreli ve yapraklı olmak üzere15 farklı türde 361 ağaç, 1523 çalı ve 2 bin 564 yer örtücü bitkiyi toprakla buluşturacak. Sahil bandında 4 bin metrekarelik alanın yürüyüş yolu şeklinde değerlendirileceği çalışmada ayrıca, 400 metrekarelik bölüme oyun grupları yerleştirilerek, bu alanda çocukların hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak. Ziyaretçilerin, taş köprüler içerisinde kemeri en geniş olma özelliğine sahip olan tarihi Malabadi Köprüsü’nün, görkemini rahat izlemelerine olanak tanımak için 210 metrekarelik seyir terasının da inşa edileceği projede, 40 metrekare kullanım alanına sahip 1 kafeterya da inşa edilecek. Ayrıca vatandaşların dinlenmelerine olanak tanımak için belirlenen bölümlere 64 oturma birimi, kadın-erkek wc, 12 masa ve 22 çöp kovası yerleştirecek. Ekipler, yeşil alanların sağlıklı şekilde büyümesini sağlamak amacıyla da proje kapsamında belirlenen alana 80 metrekarelik su deposu inşa edecek. (Haber Merkezi)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
1 Mayıs 2024 e-gazete