GERCÜŞ

GERCÜŞ, GERCÜŞ OLALI!

11 Eylül 2016’da İçişleri Bakanlığı’nca görevlendirilen Gercüş İlçe Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Ünal Koç, son 2 yılda yapılan yatırımları gazetemize anlattı.

GERCÜŞ, GERCÜŞ OLALI!
20-08-2018 23:26
Google News

2 yıllık görev süresince Gercüş’e toplam 50 Milyonluk yatırım yapıldığını açıklayan Kaymakam Koç “Yatırımlar devam edecek” dedi.

İLÇENİN SUYU 24 SAAT AKACAK

Göreve başladığı günden itibaren halkla bir araya gelmeye önem verdiğini belirten Kaymakam Koç, çalışmalara vatandaşların en temel sorunu olan içme suyundan başladığını ifade ederek “Göreve başladığımda ilçeye günde 2 saat içme suyu veriliyordu İlçenin içme suyu problemini çözmek için kolları sıvadık. İller Bankasıyla yaptığımız görüşmelerin ardından yeni bir sondaj kuyusu devreye soktuk. Şu anda ilçeye yaklaşık 6–7 saat düzenli su veriliyor. Tabi bu da yetmez. Büyük proje geliştirdik. İlçenin alt yapısını, içme suyu şebekesini tamamen yeniledik, 6 Milyon TL’lik yatırım yaptık. Bunun 3 Milyonu, İller Bankasından hibe. Kalanını Belediye imkânlarıyla karşılayacağız. Bir ek kaynak su daha ekliyoruz. Artık ilçenin suyu 24 saat akacak” dedi.

İLÇEYE 1 MİLYON TL’LİK MESİRE ALANI

GAP desteğiyle Gercüş’e 5 kilometre mesafedeki Kırkat Gölünü mesire alanına dönüştürdüklerini belirten Koç “Vatandaşlarımızın dinlenebilecekleri mesire alanı yapıldı. 12 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen mesire alanında, 25 adet çatılı piknik masası, 1 adet gemi iskelesi, gemi şeklinde ahşap çocuk oyun grubu, 4 bin metrekare yürüyüş yolu, oturma bankları, çeşme, çöp kovaları ve ahşaptan oluşan satış büfesi bulunuyor. Mesire alanı 1 Milyon 300 Bin TL’ye mal oldu” dedi.

GERCÜŞ HASTANESİ HIZLA YÜKSELİYOR

İlçede 5 katlı ve 30 yataklı Devlet Hastanesi yapımı da sürüyor. 11 milyon 220 bin TL’ye mal olacak hastanenin yılsonuna kadar hizmete açılması planlanıyor.

SPOR YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Spor Toto ile yürütülen proje kapsamında 1 Milyon TL kaynak ile ilçe merkezine tenis kortu, voleybol, basketbol sahası, sentetik çim sahası ve bir köye halı saha yapıldı. Kaymakam Koç, spor alanında yatırımların peş peşe geldiğini belirterek “Kapalı spor sahası ve fitnes salonu da ilçede mevcut. Bu sportif faaliyetlerin tamamından halkımız, ücretsiz faydalanabiliyor” dedi.

ESKİ LOJMANLAR YIKILIP, İŞYERİ VE OTOPARKA ÇEVRİLİYOR

Gercüş Kaymakamlığı karşısında bulunan belediye eski lojmanları yıkılıp, yerine modern 8 iş yeri ve park yaptırılıyor. Maliyeti 1 milyon TL olacak bu işyerleri, İlçe Halkı için istihdam alanı olarak kullanılacak ve ilçenin park ihtiyacı giderilecek

9 KİLOMETRELİK ASFALT VE PARKE TAŞI DÖŞENİYOR

Gercüş Belediyesi, ilçenin geneli asfalt, yol yapım ve kaldırım yenileme çalışmalarını eş zamanlı sürdürüyor. İlçe genelinde 9 km’lik yolun asfaltlanacağını belirten Kaymakam Koç, mevsim koşulları göz önünde bulundurularak çalışmaları gece gündüz aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

KANALİZASYON ARITMA TESİSİ KURULACAK…

Kanalizasyon atıklarının Kırkat Gölet’ine akmasını önleyecek Atık Su Arıtma Tesisinin ihalesi, İller Bankası Genel Müdürlüğü’nce ilana çıkarıldı. 6 Milyon TL’ye geliştirilen proje ile kanalizasyon arıtma tesisi kurulacak.

TAZİYE EVLERİNE ÜCRETSİZ ÇAY VE ŞEKER DAĞITILIYOR

Bölge kültüründe önemli yer alan taziye geleneğine Gercüş Belediyesi de destek veriyor. Hayata geçirilen proje ile taziye evlerine ücretsiz çay ve şeker ikram ediliyor.

İLÇEDE YENİLİKLER YAPILDI

Kaymakam Koç, ilçede değişikliklerin art arda geldiğini belirtirken, ilçenin giriş kapılarının değiştirildiği, itfaiye araçları için alan oluşturulduğu, yeni parklar yapıldığı, ilaçlama çalışmalarının eksiksiz yürütüldüğü, kaldırım aydınlatma ve orta refüj çalışmalarının sürdüğü bilgisini verdi. Koç, ilçeye “Gercüş” yazılı ikon kazandırıldığı ve okul yurtlarına şark köşesi yaptırıldığını da sözlerine ekledi.

İLÇEYE KÖPRÜLÜ KAVŞAK…

(Gercüş Belediye Başkan Vekili ve Kaymakam Ünal Koç’un talimatı ile trafik kazalarını önlemek amacıyla ilçede köprülü kavşak yapımına başlandı. İlçede trafiğin daha rahat akması için projelendirilen köprülü kavşak, 15 Milyon TL’ye mal olacak.

KADIN KÜLTÜR MERKEZİ OLUŞTURULDU

Gercüş Belediyesi’nin girişimleriyle ilçede kadınların faydalanabileceği ve meslek edinebilecekleri bir kültür merkezi oluşturuldu. 

YENİ İŞ MAKİNELERİ ALINDI

İlçeye, 1 adet yol süpürme aracı, 1 adet çöp toplama aracı, 1 adet itfaiye, 1 adet kazı-yükleyici araç, zabıta aracı ve 1 adet cenaze nakil aracı alındı.

SOSYAL ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Sosyal etkinliklere de önem veren Gercüş Belediyesi, Ramazan Ayında Bin 500 ve 2 Bin kişilik iftar programı düzenledi, İlçe merkezi ve 8 köyde çocuk şenliği, uçurtma şenliği düzenledi, 23 Nisan’da sirk gösterisi organize etti. Köy çocukları, belediyenin projesi ile ilk defa sinemayla tanıştı. Başarılı öğrenciler ise Belediye tarafından gruplar halinde şehir dışı gezilerine çıkarılıyor.

HAYVANLAR DA UNUTULMADI

Gercüş Belediyesi, sokak hayvanları için Kedi Evi Projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında ilçenin farklı yerlerine Kedi Evleri yerleştirildi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Hizmetlerin artarak devam edeceğini belirten Kaymakam Koç “Çalışmalarımızda, yatırımlarımızda bize destek veren Batman Valimiz Sayın Ahmet Deniz, Ak Parti Milletvekilleri ve Batman İl Yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete