GERCÜŞ

GERCÜŞ HALKI, DEDAŞ’A TEPKİLİ…

GERCÜŞ HALKI, DEDAŞ’A TEPKİLİ…

GERCÜŞ HALKI, DEDAŞ’A TEPKİLİ…
12-12-2014 20:57
Google News

Gercüşlü vatandaş, Dedaş’ın özelleşmesi ile birlikte tüketicinin mağduriyetinin giderek arttığını ileri sürerek kurum yetkililerine tepki gösterdi.

Elektrik kesintileri başta olmak üzere tahsilât, faiz ve hizmet bedeli adı altında tüketiciden haksız yolla kazanç elde edildiğini ileri süren ilçe halkı, Gercüş’te Aralık ayında kesilen elektrik faturalarında oynama yapıldığını iddia etti. İddialara göre ilçede yaşayan düşük gelirli vatandaşlar ile elektrik tüketimi az olan birçok aboneye sabit 39.00 Tl fatura geldi.

HAYALİ KAÇAK UYGULAMASI YAPILIYOR

Konuyla ilgili açıklama yapan vatandaşlar “Bunun üzerine yapılan araştırmada elektrik dağıtım firmasının elektrik faturası 98 KWh altında olan birçok abonelerine hayali kaçak uygulaması yapıp, hayali KWh ekleyerek 98 KWh’ya tamamladığı ve bu yolla abonenin bilgisi olmadan haksız kazanç elde ettiği görülmüştür” ifadelerini kullandı.

ELEKTRİK HIRSIZI MUAMELESİ YAPILIYOR

Dedaş’a tepki gösteren vatandaşlar “Sürekli kayıp-kaçak enerjiden dem vurarak mağdur olduklarını ifade eden elektrik dağıtım firması, bu uygulama ile halkı nasıl mağdur ettiğini bir kez daha göstermiştir. Bunun en büyük kanıtı bu kesilen faturalardır. Millete elektrik hırsızlığı muamelesi yapan bu kişi ve kurumlardan açıklama bekliyoruz” diyerek konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete