GERCÜŞ

GERCÜŞ VE HASANKEYF’TE ELEKTRİK SORUNU BİTİYOR!

GERCÜŞ VE HASANKEYF’TE ELEKTRİK SORUNU BİTİYOR!

GERCÜŞ VE HASANKEYF’TE ELEKTRİK SORUNU BİTİYOR!
18-11-2014 21:14
Google News

Gercüş ve Hasankeyf’te yaşanan enerji sorunu, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından gerçekleştirilen yeni yatırımlar ile gideriliyor. Bu iki ilçenin enerji ihtiyacı, yeni kurulan 50/62.5 MVA’lık trafodan karşılanacak.

YENİ TRAFO MERKEZİ KURULDU

DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, Hasankeyf ve Gercüş’ün Batman’dan uzanan bir enerji hattından beslendiğini ve bu hattın çok uzun olması nedeniyle adı geçen ilçelerin zaman zaman yaşanan arızalardan ötürü sorun yaşayabildiğini bildirdi. Yaşanan sorunları tamamen gidererek, bu iki ilçeye kaliteli ve kesintisiz enerji vermek için 50/62.5 MVA’lık yeni bir trafo merkezi kurulduğunu ifade eden Dursun, Gercüş Belediyesi’nin de katkısı ile bununla ilgili kamulaştırma çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

23 ADET DİREK DİKİLİYOR

Gücü 50/62.5 MVA olan yeni trafo merkezinden Gercüş’ü beslemek için 14, Hasankeyf’i beslemek için ise 9 enerji nakil hattı direği kurmakta olduklarını da kaydeden DEDAŞ İl Dursun “Gercüş ve Hasankeyf’te özelleştirme öncesinden kalan bu sıkıntıyı gidermek için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Gercüş ve Hasankeyf’te enerji sorunu giderilecek. Bu yükten kurtulacak olan Batman merkezde de enerji konusunda önemli bir rahatlama olacak” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete