GÜNDEM

GGF, ŞIRNAK’TA TOPLANDI

Mardin, Batman, Diyarbakır, Siirt, Şanlı Urfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis ve Şırnak illerini kapsayan Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (GGF), aylık toplantısını Mehmet Çelik Başkanlığında Şırnak’ta yaptı,

GGF, ŞIRNAK’TA TOPLANDI
14-10-2018 16:45
Google News

Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Balık’ın ev sahipliğini yaptığı toplantıya, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay da katıldı. Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, federasyona bağlı cemiyet başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle mesleki sorunlarını masaya yatırmak ve Şırnak’taki gelişmeleri incelemek amacıyla bir araya geldiklerini söyledi.

VALİ’Yİ ZİYARET ETTİLER

GGF heyeti, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş’ı ziyaret etti.  Hendek olaylarında Şırnak ve İlçelerinde toplam 14 bin 522 ev ve işyerinin yıkıldığını belirten Vali Mehmet Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 10 bin 200 konut ve 500 işyeri yapıldığını, Cizre ve İdil İlçelerinde 2 bin 500 konutun tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini söyledi. Vali Aktaş “İl geneli 11 bin 43 konut ve Bin 143 işyeri yapılıyor. Konutlar ve iş yerleri, kura ile hak sahiplerine dağıtılacak. Yıkılan ev kaç metrekaresi o büyüklükte konut verilecek. Hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek” dedi.

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİNDE HEDEF BÜYÜK

GF heyeti, Şırnak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fuat Toprak’ı da ziyaret etti, Prof. Dr. Toprak, “Üniversitemizdeki fiziki gelişmeler gözle görülebilir durumda. 3 yüzme havuzumuz, futbol sahamız, tenis kortu, voleybol ve basketbol sahalarımız var. Öğrencilerimizin barınma sorunu yok. Üniversitemiz başlı başına bir eğitim ve yaşam alanı. 12 profesör olmak üzere 400 dolayında bir eğitim kadromuz var. Hepimiz Şırnak aşığıyız. 4 bin dolayında öğrencimiz var. Hedeflediğimiz öğrenci sayısı 7 bin 500, ardından da 10 bindir. Mühendislik, İlahiyat, İktisadi ve Ticari Bilimler, Ziraat Fakültelerimiz ile ilçelerimizde yüksek okullarımız ile eğitim hizmeti veriyoruz. Hedefimiz küçük bir İstanbul Teknik Üniversitesi ya da küçük bir Orta Doğu Teknik Üniversitesi olmaktır. Bu da imkânsız değildir” dedi.

GGF heyeti, Şırnak Ticaret Odasını ziyaret etti, kentteki sorunlarla ilgili bilgi aldı. Vali Aktaş, GGF heyetini akşam yemeğinde ağırladı. Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu ise gazetecilere, Şırnak Halkı için yapımı devam eden TOKİ konutlarını gezdirdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete