GÜNDEM

GHANDİ’NİN FOTOĞRAFIYLA BARIŞ MESAJI VERDİ

Yaptığı eylem ve protestolarla adından sıkça bahsettiren Ziya Saran isimli vatandaş, hazırladığı dev pankartla yine alanlara çıktı.

GHANDİ’NİN FOTOĞRAFIYLA BARIŞ MESAJI VERDİ
01-04-2016 22:11
Google News

Dikkatleri savaşa çekmek amacıyla kentte zaman zaman farklı etkinliklere imza atan Saran, bu kez Aram Tigran Parkı’nda eylem yaptı. Üzerinde Mahatma Gandi’nin fotoğrafının ve sözlerinin bulunduğu pankart ve Bodrum sularında hayatını kaybeden mülteci Aylan Bebeğin fotoğrafının yer aldığı dev afişle parka gelen Saran, savaşların son bulması için Müslümanlar arasındaki dayanışmanın arttırılması gerektiğini söyledi.

HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

Savaşın son bulması için atılması gereken adımları açıklayan Ziya Saran “Gandih’nin pasif direnişi, olumlu veya olumsuz yönüyle toplumda (siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteliler, yazarlar, öğretmenler vb.) tartışmaya açılmalı. Pasif direnişe örnek olarak, 1955 yılında siyasilerin otobüslerde siyasi ayrıma tepki göstermek için yaklaşık protesto amacıyla 1 yıl süreyle otobüslere binmemeleri örnek alınabilir. Gandi’nin yaklaşık 400 km yürüyüşü ikinci konu olarak Musevi ve Müslümanlar arasındaki toplumda Nobel farkının tartışılması gerekmektedir. Eğer bu tür adımlar atılmazsa her gün yeni ölümlere tanıklık etmeye devam edeceğiz. Barış için herkes, elinden gelen gayreti göstermelidir” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete