GÜNDEM

Gıda alışverişi yaparken dikkat!

 Sadece etiket okuyarak bütçenize katkı sağlayabilir, alerjik reaksiyonlarınızı azaltabilir, çevreyi ve dünyayı koruyabilirsiniz…

Gıda alışverişi yaparken dikkat!
16-07-2023 11:15
16-07-2023 11:09
BATMAN
Google News

Etiket okuma alışkanlığıyla beslenme planınıza uygun raf ömrüne sahip gıdaları seçerek bütçenize katkı sağlayabilirsiniz.

 GIDADA ETİKET OKUMAK ALERJİK REAKSİYON RİSKİNİ AZALTIYOR…

Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek pay yüzde 22,8 ile gıda ve içecekte. Gıda ve içeceğe ayrılan bütçede her ay artmaya devam ediyor. Etiket okuma alışkanlığı ile bütçeniz ne olursa olsun, gıdaların raf ömrü açısından tüketim alışkanlıklarınıza en uygun olanını ve daha kalitelisini seçebileceğinizi, israfı azaltabileceğinizi ve bütçenize katkı sağlayabileceğinizi biliyor musunuz? Etiket okuma alışkanlığıyla sağlıklı beslenmek için uygun ürünler seçebilir ve alerjik reaksiyon riskini de azaltabilirsiniz.

Karma Grup Satış Pazarlama Koordinatörü ve Gıda Mühendisi Sinem Bahçekapılı tüketiciyi uyarıyor…“Alışveriş yaparken ürün etiketlerine zaman ayırarak içerik listesini, besin değerlerini ve diğer önemli bilgilerin incelenmesi gerekiyor. Etiketleri okuyarak daha bilinçli tüketim kararları alabilirsiniz. Etiketler, tüketicilere ürün içeriği, besin değerleri, alerjenler ve saklama koşulları gibi bilgileri sunar. Bu sayede tüketiciler, sağlıklı beslenme hedeflerine uygun ürünleri seçebilir ve alerjik reaksiyon riskini azaltabilir. Gıdada doğru tercih bütçeye de katkı sağlar. Ayrıca, etiketlerde tüketicilere ürünlerin orijinini, sertifikasyonlarını veya organik olup olmadığını belirten bilgiler de bulunmaktadır. Bu da tüketicilerin çevresel ve etik değerlere uygun ürünleri tercih etmesini kolaylaştırır. ”

“ETİKET OKUMAK BİLİNÇLİ TERCİHLER YAPMAMIZI SAĞLAR”

“Etiket okuma alışkanlığı kazanmak için ilk olarak, sağlıklı beslenme ve gıda ürünlerinin içeriği hakkında bilinçlenmek önemlidir” diyen Sinem Bahçekapılı şu ifadeleri kullandı:

“Beslenme ilkeleri konusunda genel bir bilgi edinmek, etiketlerdeki bilgileri daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır. Odaklanılması gereken anahtar bilgiler arasında içerik listesi, alerjenler, besin değerleri ve katkı maddeleri bulunmaktadır. Bu bilgiler doğrultusunda daha bilinçli tercihler yapmak mümkün olabilmektedir.

ETİKET OKUYARAK DOĞAL KAYNAKLARI KORUYABİLİRSİNİZ

Etiketleri okuyarak, gıda ürünlerindeki katkı maddelerini, alerjenleri, kalori değerlerini ve diğer besin bilgilerini anlayabilirsiniz. Benzer şekilde, kişisel bakım ürünlerinin içerdiği kimyasal maddeleri inceleyerek sağlığınız ve güvenliğiniz hakkında bilinçli kararlar alabilirsiniz. Etiketler, ürünün çevresel etkisini anlamanıza yardımcı olur. Örneğin, bir ürünün ambalajının geri dönüşümü mümkün mü, ürünün kaynakları sürdürülebilir mi, üretim süreci çevre dostu mu gibi soruları etiketlerdeki bilgileri inceleyerek yanıtlayabilirsiniz. Bu şekilde, çevresel açıdan daha duyarlı ürünleri tercih edebilir ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunabilirsiniz.

“GIDA ETİKETLENMESİ TÜKETİCİ HAKLARININ KORUNMASINDA KATKIDA BULUNUR”

Etiketlerin üretici açısından marka bilinirliği ve tüketici sadakati oluşturmak için önemli bir rol oynadığını da dile getiren Gıda Mühendisi Sinem Bahçekapılı, “Tüketiciler için gıda etiketlemesi bilinçli tüketim ve sağlıklı beslenme tercihleri yapma konusunda önemli bir kaynaktır. Gıda etiketlemesi, aynı zamanda tüketici haklarının korunmasına da katkıda bulunur. Etiketler, tüketicilere ürünün üretim firması, iletişim bilgileri, ambalajın geri dönüşümü ve ambalaj atıkları gibi konularda bilgilendirir. Etiketler aynı zamanda tüketiciyi yanıltıcı beyanlardan korumak için denetim ve düzenlemelerin sağlanmasına da yardımcı olur. Gıda etiketleme; üretici ve satıcı ile müşteri ve tüketici arasındaki temel iletişim aracı olmaktadır. Gıda etiketlemesi, üreticilerin ürünlerini tanıtma ve pazarlama stratejilerini oluşturmasına yardımcı olurken, tüketicilere de doğru ve güvenilir bilgi sunarak sağlıklı beslenme tercihleri yapma imkanı sağlar. Bu nedenle, gıda etiketlemesi, üretici ve satıcılar ile müşteri ve tüketici arasında sağlıklı ve güvenilir bir iletişim köprüsüdür” diyerek sözlerini tamamladı. (Bayram Ayhan)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete