GÜNDEM

“GİRİŞİMLERİMİZ SONUCU KALİTELİ KÖMÜR DAĞITILIYOR”

AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Kütahya Tunçbilek’ten gelen kömürlerin Batman’da dağıtılmaya başlandığını açıkladı.

“GİRİŞİMLERİMİZ SONUCU KALİTELİ KÖMÜR DAĞITILIYOR”
24-12-2015 20:26
Google News

Kükürt oranı fazla olan Şırnak kömürünün hava kirliliğine yol açacağı gerekçesiyle kamuoyunun tepkisine neden olduğunu açıklayan Hamidi, yaptığı girişimler sonucu Şırnak kömüründen vazgeçildiğini ve Kütahya Tunçbilek’ten 15 bin 750 ton kömür alınarak Batman’a getirildiğini ifade etti.

21 BİN MUHTAÇ AİLEYE DAĞITILACAK

Kömürlerin, Valiliğe bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 21 bin muhtaç aileye dağıtılacağını açıklayan Milletvekili Hamidi “Girişimlerimiz neticesinde Batman’da ihtiyaç sahiplerine kaliteli ve yüksek kalorili kömür verilmesi sağlanmıştır.  İlimizde 2003–2014 yılları arasında KDV dâhil bedeli 83,8 milyon TL olan 296.056 ton kömür, yıllık ortalama 33 bin aileye dağıtılmıştır. 2015 yılı için Batman’da merkez köyler dâhil 21 bin aileye tahmini bedeli 6,2 milyon TL olan 15.750 ton kömürün dağıtımına başlanmıştır. İlimizde dağıtılan kömür, Kütahya Tunçbilek yöresinin en iyi ocaklarından birinden alınan, çevre kriterlerine uygun nitelikte ve yüksek kalorilidir.  Halkımızın taleplerine en güzel biçimde cevap vermek, halk için siyaset yapmamızın bir gereğidir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete