GÜNDEM

Göç sempozyumu başladı

Batman Üniversitesinde Ekonomik, Sosyal, Siyasal ve Kültürel Boyutlarıyla Göçlerin Geleceği Uluslararası Sempozyumu Başladı.

Göç sempozyumu başladı
15-04-2022 17:08
15-04-2022 17:09
BATMAN
Google News

AÇILIŞ KONUŞMASINI REKTÖR YAPTI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (United Nations High CommissionerforRefugees) ve İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı desteğiyle gerçekleşen Ekonomik, Sosyal, Siyasal ve Kültürel Boyutlarıyla Göçlerin Geleceği Uluslararası Sempozyumu Batman Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen sempozyumun açılış törenine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

SEMPOZYUMA 16 ÜLKEDEN 120 BİLDİRİ ALINACAK

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Muzaffer Bimay, Stephen Castles ve Mark J. Miller'in Göçler Çağı olarak nitelendirdiği günümüzde uluslararası göçlerin ikili ve bölgesel ilişkileri, güvenliği, ulusal kimliği ve egemenliği etkileyerek dünya genelinde ülkeleri ve toplumları yeniden şekillendirmekte olduğunu söyledi. Uluslararası göçlerin geleceğinin yerel, ulusal ve uluslararası tüm paydaşlarla derinlemesine tartışılacağı sempozyuma İngilizce, Arapça ve Türkçe dillerinde dört kıta ve 16 ülkeden 120’yi aşkın bildiri sunulduğunu anlatan Bimay, emek veren herkese teşekkür etti.

GÖÇ TEMALI SERGİNİN AÇILIŞI YAPILDI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği olarak önceliklerinin ülkelerinden zorla göç ettirilmiş insanların sağlık ve refah içerisinde zulümden kurtarılarak düzgün bir hayat yaşaması için çalışmak olduğunu söyledi. Programa online katılan Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Dr. Gökçe Ok ise Türkiye’nin görece olarak ağır bir yükünün olduğunu ve 192 farklı ülkeden yaklaşık 5 milyon insana ev sahipliği yaptığını söyledi. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, günümüzde önemini koruyan ve çözüme yönelik birçok başlık altında ele alınacak bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Sempozyumda Uluslararası Göçlerin Geleceği isimli oturumun ardından Yaser Alahmad’ın Göç temalı sergisinin açılışı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?