GÜNDEM

GÖÇERLERİN YAYLA YOLCULUĞU BAŞLADI

Batman'ın Kozluk İlçesinde kışlaklarda 6 aydır yaşamlarını sürdüren göçerler, havaların ısınmasıyla hayvanlarını yaylalara götürmek için yollara düştü

GÖÇERLERİN YAYLA YOLCULUĞU BAŞLADI
19-04-2018 20:53
Google News

Doğu Anadolu’da havaların soğumaya başladığı Ekim-Kasım aylarında yolculuğun ardından hayvanlarını kışlaklara getiren göçerler, havaların ısınmaya başlamasıyla yeniden yaylalara gitmek için yollara düştü. Kozluk Kavaklı Köyündeki kışlaklarda 6 aydır yaşamlarını sürdüren göçerler, yaz aylarını geçirecekleri Muş'un yüksek yaylarına gitmek için hayvanlarıyla yollara koyuldu. Yolculuk boyunca koyunları belli aralıklarla sağarak hastalanmalarını önlemeye çalışan göçerler, günler süren yolculuğun ardından Muş'un yüksek yaylalarına ulaşacak.

HAYVANLAR KIŞLIKLARDAN ÇIKTI

Göçerlerden Emin Sezgin (41), sonbaharda kar yağışının ardından kışlak olarak kullandıkları Kozluk ilçesine geldiklerini anımsatarak kışlaklarda 6 ay boyunca hayvanlarını soğuktan koruduklarını söyledi. Yaz aylarını serin yaylalarda geçirmek için yeniden yola koyulduklarını belirten Sezgin, yolculuğun günlerce sürdüğünü vurguladı. Yolculuk boyunca akşam hayvanları bir yerde topladıklarını ve çobanlarla nöbet beklediklerini aktaran Sezgin, havanın aydınlanmasıyla yeniden yola koyulduklarını anlattı. Geçmiş yıllarda sıkıntı yaşadıklarını bildiren Sezgin, "Günlerce hayvanlarımızla yol gidiyoruz, buradan Muş'a, Bitlis'e gidiyoruz ama artık çok şükür herhangi bir sıkıntı yok. Hayvancılık bizim işimiz" dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete