GÜNDEM

GOJİ BERRY’LER BATMAN’DA ÜRETİLİP FRANSA’YA İHRAÇ EDİLECEK

Aromatik bitki olarak kullanılan ancak son yıllarda zayıflatıcı etkisiyle gündem oluşturan Goji Berry (kurt üzümü) Batman’da da üretilmeye başlandı.

GOJİ BERRY’LER BATMAN’DA ÜRETİLİP FRANSA’YA İHRAÇ EDİLECEK
16-08-2016 21:12
Google News

Anavatanı Himalayalar olan efsanevi kırmızı meyveler, Batman’da üretilip Fransa’ya ihraç edilecek. 

KADIN GİRİŞİMCİ, GOJİ BERRY ÜRETİMİNE BAŞLADI

Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu alternatif tıp ve doğal ürünler arasına ismini ekleyen Goji Berry, Beşiri’de de yetiştiriliyor. Batman’da bir kadın girişimci, Beşiri’ye bağlı Yazıhan Köyü’nde 50 dönüm arazi kiralayarak 150 bin adet Goji Berry fidanı dikti. Doğantay, bölge kadınlarına da istihdamın kapılarını açtı.

30 EV KADINI İSTİHDAM EDİLMİŞ

Doğantay, diktiği fidanların günlük bakımını yaptırmak için 30 kadını işe alarak para kazanmalarını sağladı. Ürünlerin bakımını yapmaları için her sabah Batman merkezden götürdüğü kadınları tarlada çalıştıran Doğantay, kadınlara günlük 65 ile 70 lira arasında yevmiye veriyor. Yaklaşık 4 aydır fidanları eken Doğantay, önümüzdeki günlerde hasadını yapacağı ürünleri Ankara’da bir firmanın aracılığı ile Fransa’ya ihracat edecek.

ZAYIFLAMAK İSTEYENLERİN TERCİH ETTİĞİ ÜRÜN

Özellikle zayıflamak isteyen kişilerin tercih etmeye başladığı doğal bir ürün olan Goji Berry’nin, Batman’da yetişebileceğini düşünen girişimci Zeynep Doğantay, başarılı bir sonuç aldığını ifade ederek, iyi bir gelir elde edeceğini kaydetti. Batman’da alışılmış ürünlerin dışında başka ürünlerin de yetişebileceğini ifade eden Doğantay “Amacımız bu işi büyütmek. Bölgemizdeki kadınları iş hayatına katılmalarını sağlamak. Biz bir başlangıç yaptık. Devamını getirmeyi düşünüyorum. Muş ilinde de kadınları bu işi yapıyor. Biz onlarla rakip oluyoruz. Bu işi uzun vadeli düşünüyorum. Şuanda üretim aşamasındayız ve yakında hasadını yapacağız. Hasadını yaptığımız ürünleri Fransa’ya satacağız. Hem ürünleri hem de fidanları satacağız” dedi.

GENÇ ÇİFTÇİ HİBE DESTEĞİNDEN FAYDALANACAK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Genç Çiftçilere verilen 30 bin hibe desteğinden faydalanacağını belirten Doğantay, aldığı bu destekle işini geliştirmeyi planlıyor.

Kurt üzümü ya da mutluluk meyvesi olarak da bilinen "Goji Berry''nin içerdiği polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu belirtiliyor. Uzun ömür meyvesi olarak da adlandırılan Goji Berry’nin içinde ana molekül olan polisakkaritler ve güçlü antioksidanlar sayesinde serbest radikallerin uğratacağı zararlara ve erken yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu ifade edildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete