SPOR

GOLD GYM’DEN RAMAZAN’A ÖZEL BİLGİLER!

Batman GOLD GYM İşletmecisi ve Antrenörü Ömer Sürme, Ramazan Ay’ında spor aktivitelerinin dikkatli ve düzenli yapılması gerektiği konusunda uyarı yaptı.

GOLD GYM’DEN RAMAZAN’A ÖZEL BİLGİLER!
31-05-2016 20:34
Google News

Ramazan Ay’ında spora ara verilmemesi gerektiğini açıklayan Sürme “Çoğu kişi Ramazan Ay’ında sporu bırakıyor. Aksine spor bırakılmamalı ve hafif spor yapılmalıdır. Ramazan Ay’ında su kaybına karşı antrenmanlara dikkat edilmelidir. İftardan 2 saat sonra vücut enerji toplamış ve antrenmana hazır bir durumdadır. İftardan sonra su tüketiminize dikkat etmelisiniz. Yaz ayında olduğumuz için fazlasıyla su kaybı olacaktır, bu da % 3 su kaybında % 12 kas gücünün azalması demektir. Antrenmana girmeden yarım saat önce yarım litre su tüketilmelidir” dedi.

“BESLENMEYE DİKKAT EDİLMELİ”

Antrenmandan çıktıktan sonra da su takviyesine devam edilmesi gerektiğini belirten Sürme “Antrenmanlarınızı 2’ye bölebilirsiniz. Birincisi alt ve üst kasları farklı günlere bölerek çalışabilir, ikincisi tüm bölgeyi aynı gün çalışabilirsiniz. Her bölgeden 2 hareket 4 set yeterli olacaktır. Yüksek tempo ve ağır antrenmanlar, su kaybı nedeniyle size zarar verebilir. Beslenme konusu da Ramazan’da büyük önem taşır. İftar ve sahurda protein-yağ-karbonhidratı vücut kütlenize göre yeterli miktarda almalısınız, zeytinyağı kullanmalısınız. Protein alımınızı kaliteli proteinlerden karşılayın, süt ürünlerini ihmal etmeyin. Lif ihtiyacı ise meyve ve sebzelerden karşılanabilir. Spor merkezimizde profesyonel ve daha kaliteli destek alabilirsiniz. Öğrencilerimizin beslenme –antrenman programlarını, onların yaşam standartlarına ve vücut yapılarına göre hazırlıyoruz. 4 profesyonel antrenörümüzle üyelerimize yardımcı oluyoruz. Spor salonumuz, iftardan sahura kadar açıktır” dedi. (Umut Ayaz)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?