SİYASET

GÖNÜLLÜLER BATMAN’I TEMİZLEDİ

Dünya Temizlik Günü’nde 157 ülkede ve Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Batman’da da gönüllüler, çöp topladı. Batman’daki etkinliğe Gazetemiz Sonsöz de yazar ve muhabirleriyle katıldı.

GÖNÜLLÜLER BATMAN’I TEMİZLEDİ
22-09-2019 17:16
Google News

 

GÖNÜLLÜLER DÜNYAYI BİR GÜNDE TEMİZLEDİ

Geçtiğimiz yıl Siyamder ve JCI koordinasyonunda Türkiye’den de çevrecilerin katılımı ile gerçekleşen Dünya Temizlik Hareketi, bu yıl Batman’da da hayata geçti. 157 ülkeden milyonlarca gönüllü, bir günde dünyayı temizlemek için güçlerini birleştirdi. Etkinliğe katılmak için Batman Park AVM önünde toplanan katılımcılar, etkinliği düzenleyen Let’s Do İt (Haydi Yapalım) Grubunun öncülüğünde Esentepe’ye tırmandı. Gönüllüler, kendilerine dağıtılan eldiven, şapka ve çöp poşetleri ile çöp topladı. Çöp torbaları, sigara izmariti, plastik şişeler, alkol şişeleri, yiyecek ambalajları ile doldu.

SONSÖZ DE ETKİNLİĞİN PARÇASI OLDU

Baş Yazarımız Recep Kavuş, Yazı İşleri Müdürümüz Hatice Türkan, Yazarımız Gül Mirkan, Muhabirlerimiz Yusuf Kavak ve İzzettin Ete de etkinliğe katıldı. Temizlik sırasında yaptığımız canlı yayın paylaşımı ile etkinliğin geniş alanlara yayılması ve farkındalığın arttırılmasını amaçlandı.

TEMİZLİK SONRASI TOPLANTI

Temizlik sonrası gönüllüler, Batman Barosu Toplantı Salonu’nda soluklandı. Batman Belediye Başkan Yardımcısı Salih Çetinkaya’nın da katıldığı toplantıda, Batman’da kirletmeme anlayışının geliştirilmesi için yapılacaklar masaya yatırıldı. Her ay düzenli olarak çöp toplama etkinliği düzenlenmesi kararlaştırıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete