GÜNDEM

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, 4 gün süren gözaltı sürecinden sonra basının karşısına geçti.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN BAŞKANDAN İLK AÇIKLAMA
27-03-2020 17:10
Google News

 

1 YILDA 237 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK

Belediye Başkan Vekili olarak atanan Vali Hulusi Şahin’in açıklamalarına yanıt veren Demir “Kimsenin dışarı çıkamadığı, tüm halkımıza dışarı çıkmamaları ve sağlıklarını korumalarını için çağrıda bulunduğumuz bir dönemde Batman’a kayyum ataması yaptılar. Kayyumun ilk açıklamasında Batman Belediyesinde 90 milyon borç bırakıldığı ifade edildi. Daha önce halkımızla paylaştığımız gibi ilk Batman’a kayyum atandığında Belediyenin borçlarının 60 milyon olduğunu, HDP ile tekrar seçimle aldığımızda ise borcun 307 milyon olduğunu Batman kamuoyuyla paylaşmıştık. Şuanda da tekrar kayyum atandığı sırada banka borçları ile beraber alacağımız otobüslerin alımı için ayırdığımız 10 milyonluk banka kredisi ve fen işlerine için ayırdığımız 10 milyonluk yine banka kredisi ile beraber şuan Batman Belediyesinin borcu 300 milyon liradır. Piyasaya 30 milyon borcumuz var. 1 yıllık süreç boyunca iller bankasına kayyum bıraktığı borçlar ile birlikte 237 milyon lira borç ödedik. Kayyumun borçları sanki bizim bıraktığımız borçlarmış gibi gösteriliyor” dedi.

İLLER BANKASI’NDAN DOLAYI İŞÇİLERİ İŞE ALAMADIK

Kura çekimleri yapılmasına rağmen işe İŞKUR’dan alınan 120 temizlik işçisiyle ilgili bilgi veren Demir, “Vali Hulusi Şahin, personel alımlarında kendilerinin engel olmadığını ifade etti. Daha önce yaptığımız personel alımlarında meclis olarak aldığımız kararlara dahi 5 ay boyunca bize cevap vermediler. İhtiyaç duyduğumuz dönemde bütün engellemelere rağmen Batman Belediyesi tarihinde en yüksek performansla hizmet yapıyorduk. İşçi alımında 5 ay sonra iller bankası kıskaçında olduğumuz bir dönemde bizi, halkla karşı karşıya getirme adına cevap verdiler. Tabi o dönemde bizim de imkanımız yoktu. Personel giderinin, toplam giderin yüzde 30’unu aşmaması gerekiyor. İller Bankasının 11 ayda kestiği 82 milyondan dolayı işçi kardeşlerimizi işe alamadık” dedi.

HAKKIMDA AÇILMIŞ BİR DAVA YOK

Belediyeler arasında örneklik teşkil edebilecek bir performansla salgına karşı mücadele ettiklerini söyleyen Demir “Batman Belediyesi olarak Türkiye belediyeleri arasında örneklik teşkil edebileceği bir performansla mücadele ettik. Bütün cadde ve sokaklarda Batman’ın 4 köşesinde halkın dışarıya çıkmaması için çağrılar yaptık. Temizlik ve dezenfekte hizmetlerini yürüttük. İŞKUR’dan 500 işçi talebimize rağmen, 120 temizlik işçisini bizden esirgediler” dedi.

EVDEN ÇIKMAYIN

Halka çağrı yapan Demir, “Evet belediyenize iradenize el konuldu. Ama bizim açımızdaN belediye ne kadar önemliyse de sizin yaşamınızdan önemli değildir. Bizim için önemli olan yaşamınız ve sağlığınızdır. Çağrımız bu süre içerisinde dışarıya çıkmamanız. Yine bir gerekçe yaratılarak sanki bir sokağa çıkma yasağı hazırlığı içerinde olduklarını görüyoruz. O yüzden halkımızın, dışarıya çıkmamasını istiyoruz. Şuan belediyemizde olmadığında dolayı gerekli dezenfekte yapılmamaktadır. Biz gözaltındayken benimle ilgili 3 dosyanın olduğunu dile getirmişler. Tamamen içi boş bir dosya hazırlanmış, savcının bile kendisi bile inanmadı. Benim hakkımda şuana kadar açılmış herhangi bir dosya ve dava yoktur” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete