GÜNDEM

GÖREVİNE SON VERİLEN İŞÇİLER İÇİN TOPLANDILAR

DİSK ve Genel İş Batman Şubeleri, Batman Belediyesinde görevlerine son verilen işçi ve memurlarla ilgili basın açıklaması yaptı.

GÖREVİNE SON VERİLEN İŞÇİLER İÇİN TOPLANDILAR
28-12-2016 22:13
Google News

Genel İş çalışma bürosunda yapılan açıklamaya sendikaların Batman Temsilcileri katıldı. Genel İş Batman Şube Eş Başkanı Ferhat Atece, okuduğu basın açıklamasında “KHK’lar ile çeşitli kurumlardan işçi ve memurlar işten atılmış, belediye ihale sözleşmelerinin feshedilmesinin önü açılarak taşeron şirket işçileri belirsizliğe sürüklenmiştir.

Batman Belediyesinde şu ana kadar 56 taşeron işçinin görevine son verilirken, tüm kadrolu ve taşeron işçilerde de işten çıkarılma tedirginliği başlamıştır. Basın açıklamamızı yaparken dahi 23 işçi arkadaşımızın işine son verildi.

Hakkında herhangi bir suçlama olmayan, kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan işçilerin sorgusuz, sualsiz, disiplin soruşturması olmadan kapı önüne konulması hiçbir hukuk anlayışı ile izah edilemez.

Bizler, üyelerimizin yanında olacak, haklarını sonuna kadar savunacağız, tüm hukuksal girişimleri eksiksiz yapacağız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete