GÜNDEM

GÖRME ENGELLİ İKİ KARDEŞ, YARDIM ELİ BEKLİYOR

GÖRME ENGELLİ İKİ KARDEŞ, YARDIM ELİ BEKLİYOR

GÖRME ENGELLİ İKİ KARDEŞ, YARDIM ELİ BEKLİYOR
30-12-2014 17:54
Google News

“Acılı anne, doğuştan görme engelli iki kızının tedavisi için hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden yardım bekliyor”

Bir lokantada çalışan Özcan Karabulut ile Aslıhan Karabulut çiftinin 11 yaşındaki Nurşin ile 3 aylık Eylül isimli kız çocukları doğuştan görme engelli. Maddi durumları el vermediğinden dolayı çocukları için gerekli tedaviyi yaptıramadıklarını dile getiren anne Karabulut “Allah rızası için bize yardım edin. Kızlarımın görmesini istiyorum. Bunun için gerek hayırsever insanlardan gerekse devlet yetkililerinden yardım bekliyorum” dedi.

TEDAVİLERİ İÇİN 80 BİN LİRA LAZIM

İki kızının tedavisi için 80 bin liraya ihtiyaç duyduklarını dile getiren acılı anne “Eşim bir lokantada çalışıyor. Durumumuz bu çocukların tedavisi için yeterli değil. Geçimimizi bile zor sağlıyoruz. Kızlarımın ilaçlarını bile almakta zorluk çekiyoruz. Benim tek korkum bana bir şey olursa bu çocuklara kim bakar. Kendi başlarına bir şey yapamazlar. Eğer tedavileri yapılırsa içimiz rahat eder” dedi.

AKRABA EVLİLİĞİ YÜZÜNDEN OLDUĞU SÖYLENDİ

Eşi ile dayı çocukları olduğunu ifade eden anne Karabulut “yaşanan bu durumun akraba evliliğinden kaynaklandığı tahmin ediliyor. Eğer akraba evliliği ise diğer çocuğumda neden böyle bir sorun olmadı. Oğlum var, çok şükür onda böyle bir sorun yok. Ama iki kızım doğuştan görme engelli. Onların bu durumu bütün ailemizi kahrediyor” şeklinde konuştu.

BANA VE KARDEŞİME YARDIM EDİN

Görme engelli kızlardan Nurşin ise, her çocuk gibi sokağa çıkıp oyun oynamak istediğini belirterek “Ben de sokakta her çocuk gibi oyun oynamak, okula gitmek istiyorum. Bunun için ben ve kardeşim Eylül, hayırseverlerden yardım bekliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete