EĞİTİM

GÖZ SAĞLIĞIMIZI NASIL KORUYABİLİRİZ?

Batman Medical Park Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Taşkıran, göz sağlığı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

GÖZ SAĞLIĞIMIZI NASIL KORUYABİLİRİZ?
13-08-2018 17:31
Google News

Gün içinde uzun süre bilgisayar ekranına bakmanın, göz sağlığını olumsuz etkilediğini belirten Dr. Taşkıran “Masabaşı çalışanlarda göz problemleri yaygındır. Göz sağlığını korumak için yapılması gereken ilk uygulama, göz yorgunluğunu azaltmak için göz kapaklarına masaj yapmaktır. Göz çevresindeki kasları gevşetecek ve gözlerdeki kuruluğu önleyecek olan göz masajı, karşılaşılabilecek göz rahatsızlıklarına karşı korumaya da yardımcı olur. Her gün ortalama 20 saniye, göz kapaklarınıza masaj uygulanmalıdır” dedi.

“BASİT GÖZ EGZERSİZLERİNİ HER GÜN DÜZENLİ YAPIN”

Basit göz egzersizleri ile ilgili bilgi veren Dr. Taşkıran “Masa başında çalışırken, gün içinde gözleri birkaç saniye boyunca saat yönünde ve tam aksi yönde çevirin, kısa bir ara verip, aynı işlemi 5–6 defa tekrarlayın. Göz sağlığını korumak için bu egzersizi birkaç saatte bir yapın. Göz sağlığını korumaya ve göz yorgunluğunu gidermeye yönelik palming de gözleri avuçlarla kapatma yöntemi gözleri dinlendirmeye yardımcı oluyor. Masa başında otururken gözünüzü kapatın. Avuç içini birbirine sürterek ısıtıp, göz kapaklarınızın üzerine koyun. En az 30 saniye boyunca bu şekilde dinlenin. Göz sağlığınızı korumaya yardımcı olacak bu uygulamayı gün içinde birkaç defa tekrarlayın. Soğuk su kan dolaşımını hızlandırmaya ve göz kaslarını gevşetmeye yardımcı oluyor. Bu yüzden özellikle yorucu ve yoğun bir iş gününün ardından eve döndüğünüzde yüzünüzü ve gözlerinizi soğuk su ile yıkayın. Sıcak su da göz kaslarını gevşetmeye yardımcı oluyor, göz kuruluğunu azaltıyor” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete