GÜNDEM

GÖZALTINA ALINAN DBP’Lİ 36 KİŞİ, ADLİYEDE

Batman'da PKK’ya yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında Batman Eski Belediye Başkanı Necdet Atalay'ın da bulunduğu 36 kişi, Adliyeye sevk edildi.

GÖZALTINA ALINAN DBP’Lİ 36 KİŞİ, ADLİYEDE
21-09-2016 21:26
Google News

40 KİŞİDEN 36’SI GÖZALTINA ALINMIŞTI

Sason İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 40 kişi için gözaltı kararı çıkarılarak Batman Merkez, Sason ve Kozluk İlçeleri ile Şırnak’ın Cizre İlçesinde 39 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 7 Haziran seçimlerinde "ikna komisyonları" oluşturarak, vatandaşlar üzerinde baskı oluşturduğu iddiasıyla hakkında arama kararı çıkarılan 40 kişiden 36’sı, ev baskınlarında gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramada, FETÖ’ye ait kitap ve 1 Dolar’lık banknotun bulunduğu iddia edildi.

ADLİYEYE ÇIKARILDILAR

Gözaltı işleminin ardından Sason Adliyesine getirilen şüpheliler, sabah saatlerinde Sason 7. Tabur Komutanlığından alınıp Sason Adliyesine getirildi. Aralarında Eski Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, DBP Eski İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, Kozluk İlçe Eş Başkanı Muhlis Baltaş ve Sason İlçe Eş Başkanı Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu 36 kişinin Adliyedeki işlemleri devam ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Nisan 2024 e-gazete