GÜNDEM

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI
06-01-2015 16:35
Google News

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP)’li Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ile 3 Belediye Meclis Üyesinin de aralarında bulunduğu 9 kişi, “suçu ve suçluyu övme” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamaları ile gözaltına alındı. 
“Öcalan’a Özgürlük” adıyla başlatılan imza kampanyası nedeniyle çalışmalarda bulunan Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ve 3 Belediye Meclis Üyesi ile 5 partili, akşam saatlerinde polis tarafından gözaltına alındı. Batman Bölge Devlet Hastanesine götürülerek sağlık kontrolünden geçen partililer, ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne sevk edildi. 
PARTİLİLER, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE NÖBET TUTTU
Polis baskının ardından Emniyet Müdürlüğü’nün önüne gelerek nöbet tutan DBP’liler, Eş Başkan Akel ile beraberindekilerin serbest bırakılmasını istedi. Eş Başkan Sabri Özdemir’in de aralarında bulunduğu kalabalık, gecenin ilerleyen saatlerine kadar Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tuttu.
SERBEST BIRAKILDILAR
Polis baskınıyla gözaltına alınan Eş Başkan Gülistan Akel ve 8 partili, Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Serbest bırakılışının ardından açıklama yapan Eş Başkan Gülistan Akel “Batman’da geçen hafta HDP’li Eş Başkanlarımız ve DBP İl Eşbaşkanı arkadaşımız bu şekilde gözaltına alınmışlardı. Meclis üyelerimizle, çalışanlarımızla imza kampanyasına destek veren 100 kişi ile Kültür Mahallesinde çalışmalarımızı yürüttük. Fakat bir ekip tarafından arkadaşlarımız durduruldu ve emniyete ifade vermek için davetli olduğumuz söylendi. Bunun üzerine emniyete götürüldük ve bir gözaltı sürecine tabi tutulduk” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete