SİYASET

Gözler DEM partide…

2024 yerel seçim takvimine göre siyasi partiler, kesin aday listelerini en geç yarın saat 17.00’ye kadar il seçim kurullarına iletecek.

Gözler DEM partide…
19-02-2024 17:40
19-02-2024 17:41
BATMAN
Google News

Bağımsız adaylar da başvurularını en geç yarın saat 17.00’ye kadar yapabilecek. Siyasi partiler, aday listesindeki eksiklikleri 22 Şubat'a kadar tamamlayabilecek. Bağımsız adaylar dâhil geçici aday listeleri 23 Şubat'ta ilan edilecek, aynı gün listelere itiraz süresi başlayacak. Kesin aday listeleri 3 Mart'ta açıklanacak.

MEHDİ ÖZTÜZÜN TARTIŞMASI SÜRÜYOR

31 Mart seçimleri nedeniyle partilerin kesin aday listelerini il seçim kurullarına teslim etmesi beklenirken, DEM partide ise aday belirsizliği ve tartışmaları yaşanıyor. DEM Parti, 31 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı göstereceği isimleri delegelerin oylarına sundu. Partiye başvuru yapanların dosyaları ön elemeden geçti. Başvurusu kabul edilen adaylar için ön seçim yapılarak başkan adaylarını belirleme işi delegelerin kararına bırakıldı. Batman’da kadın kotası uygulanarak delegelerden 1753 oy alan Mehdi Öztüzün’ün eş başkan, 1361 oy alan Gülistan Sönük’ün ise belediye başkan adayı gösterileceği iddiaları, parti içinde tartışmalara yol açtı. DEM partide aday tartışması sürerken, yarın il seçim kuruluna hangi isimlerin verileceği merak konusu oldu.


HABER:Bayram Ayhan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete