GÜNDEM

GÖZLER, YILMAZ GÜNEY’DE

Batman’da gözler, 2016 yılında çıkan talihsiz yangınla küle dönen ve aylardır yeniden imar edilip edilmeyeceği merak konusu olan Yılmaz Güneş Sinema Salonu alanına çevrildi. Yangın sonrası çevresine branda çekilen alanın üzeri şimdi toprakla örtülüyor.

GÖZLER, YILMAZ GÜNEY’DE
02-05-2018 21:08
Google News

NELER OLUYOR?

Yılmaz Güney Sinema Salonu, 2010 yılından bu yana Batman’da kültür ve sanat etkinliklerine, ödüllü belgesel film gösterimlerine, sergi ve sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapıyordu. İçişleri Bakanlığınca Batman Belediyesinde görevlendirme yapıldıktan sonra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kalan sinema salonu için yeni bir proje hazırladıklarını duyurdu. Hazırlanan 3 proje, anket yolu ile vatandaşın beğenisine sunuldu. En oy alan projenin hayata geçmesi beklenirken, 30 Ocak 2017’de çıkan yangınla sinema salonu, yanarak küle döndü.

ÜZERİ TOPRAKLA ÖRTÜLÜYOR

Sinema salonunun çevresine naylon branda çekildi, yapımı, askıya alındı. Kamuoyu, çirkin kral lakaplı oyuncu Yılmaz Güney’in adını taşıyan sinema salonunun yeniden yapılmasını beklerken, iş makineleri ile alana toprak atılmaya başlandı. Kentin tarihi ve kültürel dokusuyla oynanmaması için sinema salonunun, yeniden imarı bekleniyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete